Takip Et

SON DAKİKA

Gurbetçilere kötü haber; 1 Ocak’ta başlıyor

14 Kasım 2017, Salı 10:33

     


TBMM de mayıs ayında kabul edilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) üye 57 ülke arasında Otomatik Bilgi Transferi anlaşması, 1 Ocak 2018 ’de yürürlüğe giriyor. Yurtdışı Emeklilik ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Fuat Tütüncüoğlu, Uluslararası anlaşma kapsamında gurbetçilerin Türkiye’deki bankalarda parası, evi, işyeri, arsası veya otomobili olup olmadığının inceleneceğini iddia etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) üye 57 ülke arasında Otomatik Bilgi Transferi anlaşması imzalandığını belirten Yurtdışı Emeklilik ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Fuat Tütüncüoğlu, söz konusu anlaşma kapsamında sıkı denetimler yapılacağını söyledi.

Tütüncüoğlu, bu çerçevede ülkeler arasında vatandaşın banka bilgileri dahil olmak üzere mal varlıklarının da öğrenilebileceğini, buna göre yıllarca para biriktirdikten sonra Türkiye’de yatırım yapan Avrupalı Türklerin, daha önce almış olduğu sosyal yardımdan dolayı bir işleme maruz kalabileceklerini bildirdi.

2016 yılında AGİT’e üye ülkeler tarafından alınan karar kapsamında anlaşmanın 1 Ocak 2018’den itibaren yürürlüğe gireceğini belirten Tütüncüoğlu, “Bilindiği gibi Almanya’da milyonlarca Türk vatandaşı yaşıyor. Almanya’da son 10 yıl içinde alınan sosyal yardım paralarının da işleme maruz kalacağı öğrenildi. Bu bilginin öğrenilmesi ile binlerce vatandaşın mağdur olacağı tahmin ediliyor” dedi. 







 
Son Eklenen Haberler