Takip Et

SON DAKİKA

"Çiftçinin kullandığı mazotun yarısı bizden"

14 Ekim 2016, Cuma 17:56

     


Başbakan Yıldırım, "Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden, yarısı bizden. Bol bol ekin, Allah bin bereket versin. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İzmir programı çerçevesinde Ödemiş'i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, "Mili Tarım Projesi"ni açıkladı.

Yıldırım, "Gübre, tarımda maliyeti en fazla artıran bir unsur. İkinci ne, mazot. Gübreyle ilgili söyledim, yüzde 23 indirim sağlandı. Mazotta da şimdi bir karar verdik. Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden. Bol bol ekin, Allah bin bereket versin. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"DAMIZLIK AMACIYLA İTHALAT YAPACAĞIZ"

Başbakan Binali Yıldırım, "Damızlık amacıyla ithalat yapacağız. 'Eti ucuzlatacağım, et ihtiyacını karşılayacağım' diye bu kadar zengin toprakları olan, bu kadar imkanı olan bir ülkenin, sürekli ithalat yapması akıllı bir iş değil. Onun için 25 ilimizde mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri oluşturuyoruz. Bu illerimiz toplam mera varlığı, mera varlığımızın yüzde 52'sini, büyükbaş hayvan varlığımızın yüzde 32'sini oluşturuyor. Bu meralar, teröristlerin dolandığı yerler, onlar gidecek mal, davar yayılacak. Meraları, hayvancılık yapmak isteyenlere, ıslah yapma şartıyla cüz'i paralarla kiraya vereceğiz" diye konuştu. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler