Takip Et

/>

SON DAKİKA

Çine'den yola çıktı dünya şampiyonu oldu

14 Eylül 2019, Cumartesi 09:21

     


Çine'nin Bahçearası Mahallesi'nde doğan  Ümit Efe, saç tasarımlarıyla dünya şampiyonluklarına adını yazdırdı. 33 yıldır aralıksız sektör içerisinde yenilikçi, güncel tasarımlarla müşterilerine hizmet veren Efe için kuaförlük bir tutku, hatta sınırsız bir arzunun model almış hali.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Saç boyama, kalıcı makyaj, kişiye özel tırnak bakımı ve kişisel bakım hizmetlerinde Aydınlılara hizmette sınır tanımayan  Ümit Efe, kuaförlüğün bir tutku olduğunu söyledi.

BU MESLEĞİN SINIRI YOK

Efeler'de Ümit Kuaför adıyla 20 yıldır hizmet veren, 33 yıldır da sektörün her kademesinde yer alan Efe, 10 yaşında başladığı mesleğe ilk günkü gibi bağlı olduğunu ifade etti. Efe, "Çine Bahçearası Mahallesi'nde doğdum. Mesleğe 10 yaşında Aydın’da başladım. 13 yıl çıraklık ve kalfalık yaptım. 20 yıldır da kendi işletmemin başındayım. Mesleğe babam sayesinde başladım. Mesleğimi seviyorum, eğlenceli. 1999 yılında bir arkadaşımın tavsiyesi ile kendi dükkanımı açtım. Babamın bir ineği vardı onu sattı, ben de askerde biriktirdiğim parayla dükkanımı açtım. O günden bugüne kadar da alanımda hizmet veriyorum. Bu meslekte beni mutlu eden, yenilikçi olmak. Mesleğimizin sınırı yok, herşeye ulaşabilirsiniz" dedi.

AYDIN'IN ADINI DÜNYA'YA DUYURDU

Sayısız yarışmaya katılan ve Aydın'ı dünya çapında temsil eden  Ümit Efe mesleğe bağlılığını şöyle anlattı; "

2009 yılında Aydın’da bir organizasyon düzenledik. Bir ilki gerçekleştirdik. 125 yarışmacı ile Türkiye rekoru kırdık. 2011 yılında da yurt dışında bir organizasyona davet edildik. Bu yarışmada, gelin saçında dünya ikinciliğini kazandım. Vizyon önemli, size birçok şey katıyor. Ülkenin dört bir yanında arkadaşlarımız var. Mesleğimizi tanıtmak ve Aydın'ı tanıtmak için çaba sarf ettim. Aydın'ın adını nasıl daha fazla duyururuz diye düşünürken, Medusa’nın maketini yaptık bir yarışmada. Bunun yanında Aydın Efesi ile de tasarım ödülünü aldık. Türk bayraklı gelin saçında da dünya 5’inciliğini kazandım. 2017 yılında, bir organizasyonda İtalya Napoli’de düzenlenen yarışmada Türkiye adına Türk Bayrağı'nı dalgalandırarak ülkemizi temsil ettik.

BAŞARILI MESLEKTAŞLAR YETİŞTİRDİK

Gittiğim yerlerde Aydın'ı ufak bir il olarak biliyorlardı. Ama zamanla ilimizin ne kadar zengin bir kültüre ve içeriğe sahip olduğunu anlattık. Ben o yarışmalarda sadece kazanmak için değil; ilimizi ve kültürümüzü anlatmak ve tanıtmak adına yer aldım. Sınırım yok, güncel ve model tasarımları yakından takip ediyorum. Hepsini de müşterilerimize sunuyoruz. Bugüne kadar birçok çırağım oldu, hepsi de çok başarılı.

BU ZANAAT GENÇLERE ALTIN BİLEZİK

Mesleğimiz ilerleyen zamanda daha da değerlenecek. Çırak yetişmiyor, personel eksikliğimiz çok fazla. Bizim neslimiz sektörün son ustaları olarak kalacak. Okuyan ve boş gezen gencimiz çok fazla. Bizim sanatımız altın bileziktir. Mesela genç kızlarımız için bulunmaz bir meslektir. Aydın’da mesleğimiz çok gelişmiş seviyede. Herkes işine bakıyor, çalışıyor. Atalarımızın da dediği gibi, çalışan demir pas tutmaz. "

GÜVENİLİR VE HIZLI HİZMETİN ADRESİ; ÜMİT KUAFÖR

Piyasada satılan boyalarla evde yapılan işlemlerin verdiği zararlar ve kuaförlerde manikür pedikür işlemlerinin ardından karşılaşılan sağlık sıkıntılarına da değinen Efe, "Bütün müşterilerimize kişiye özel bakım ürünleri kullanıyoruz. Herkese özel bir formatımız var. Müşterimizin kendisini beğenerek ayrılması yeterli değil; aynı zamanda sağlıklı bir şekilde gitmesini istiyoruz. Kalıcı kaş, maniküre kişiye özel ürünler, kalıcı oje, yeni ve güncel saç modelleri ve daha fazlası tek çatı altında diyebiliriz." diye konuştu.

KDV ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ

Sektörün sıkıntılarını da başlıklar halinde anlatan Efe, "En büyük sıkıntımız çırağımızın olmamasıdır. Bu meslek için yetişen bir nesil yok. Bu mesleğe herkes muhtaç olmasına rağmen kimse işin başına geçmek istemiyor. Burada ailelerin etkisi çok büyük oluyor. Aynı zamanda bizim KDV oranlarımız yüzde 18'dir. Bunun kesinlikle düşürülmesi gerekmekte. Herşeye rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz ama dar bir boğazdan geçiyoruz." dedi. (BU BİR REKLAM HABERDİR)







 
Son Eklenen Haberler