Takip Et

SON DAKİKA

Vali Köşger: Gereken neyse yapılacak

14 Haziran 2019, Cuma 18:46

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, aşırı yağış ve doludan etkilenen arazilerde incelemelerde bulundu. Vali Köşger, çiftçilerin zararının giderileceğini belirterek, “Gereken neyse yapılacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler ve Köşk başta olmak üzere yağıştan etkilenen tarım arazilerinde tamamlanan hasar tespit çalışmaları sonucu kiraz, zeytin, kestane, erik ve ceviz ağaçlarının yer aldığı 4 bin, yaklaşık 600 dönüm de ekili pamuk arazisinin zarar gördüğü belirtildi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ve yetkililer, hasar yaşanan Efeler’e bağlı Yukarı Kayacık Mahallesinde incelemede bulundu. Çiftçilere geçmiş olsun dileğini ileten Vali Köşger, “Tarım sigortası bulunan çiftçilerimizin zararı hasar tespit çalışmasının ardından karşılanacak. Bu konuda çiftçilerimiz mağdur olmayacak. Gereken neyse yapılacak” dedi.

Vali Köşger, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine hasar tespit çalışmalarının kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.

"YÜZDE 100'E VARAN ÜRÜN KAYBI YAŞANDI"

Dolu yağışından kiraz, zeytin, ceviz, kestane ve erik üretiminin yapıldığı yaylalarda zarar meydana geldiğini ifade eden Ziraat Odaları İl Koordinasyon ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Efeler Umurlu, Köşk’ün yukarı mahalleleri ve Bozdoğan’ın yayla köylerinde dolu nedeniyle zarar oluştu. Bu zararın ardından Ziraat Odası olarak üyelerimizin il ve ilçe müdürlükleriyle temasa geçmeleri konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptık. TARSİM’e kayıt yaptıran çiftçiler acentelere giderek tespit edilen zararların karşılığını alabilecek. Bizim oda olarak yaptığımız ilk tespitlere göre yaklaşık 4 bin dönüm tarım arazisinde zarar var. Bazı yerlerde yüzde 100’e varan ürün kaybı bulunuyor. Bazı bölgelerde ise zarar yüzde 40 civarında. Doludan kiraz, zeytin, ceviz, kestane ve erik ağaçları etkilendi. İncir ağaçlarında bir zarar yok. Ayrıca Ovaeymir ile Osmanbükü arasındaki 500-600 dönüm pamuk ekili alanda doludan zarar oluşmuş durumda. Çiftçi zor durumda. Hasar tespitlerinin ardından mağduriyetin giderilmesi için çiftçilerin banka kredilerinin ertelenmesini talep edeceğiz. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın afetle ilgili zarar gören çiftçilere verdiği destekten faydalanılmasını istiyoruz” diye konuştu. (SALİH ERGUN) 







 
Son Eklenen Haberler