Takip Et

SON DAKİKA

ÖR-KOOP genel kurul toplantısını yaptı

14 Mayıs 2017, Pazar 14:27

     


Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖR-KOOP), 2016 olağan genel kurul toplantısını 13 Mayıs Cumartesi saat 10.00'da kooperatif tesislerinde gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ÖR-KOOP'un genel kurul toplantısı, pek çok vatandaşın da katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından divan teşekküllü sunuldu. Divan Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Divan Başkan Yardımcısı Osman Özdemir, Katip Üye Özgür Özkaya, Oy Tasdikçisi Süleyman Işıloğlu olarak belirlendi. Toplantıda, Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları okunarak tahmini bütçe görüşülüp kabul edildi. Yönetim Kuruluna, kooperatif çalışmaları ile ilgili gayrimenkul alıp satma ve kiralama, banka kredisi alma, dövizle borçlanma, avans verme, ekipman alma, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan proje isteme, süt ürünleri, yem, damızlık düve ile danaların yurt içi ve yurt dışına pazarlanması gibi yetkiler verildi. Ayrıca, ortak olmak isteyen üreticilerle ortaklıktan ayrılmak isteyenlerin durumu görüşülüp karara bağlandı.

 

HAYVANCILIK ALANINDAKİ GELİŞMELERE DEĞİNİLDİ

Toplantıda konuşan Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı (HAYKOOP) Ahmet Ertürk, "Kooperatifçilik ülkemizde maalesef beklediğimiz noktaya gelemedi. Bunun için biraz daha zaman var sanırım. Türk tarımının ayakta durabilmesi, petrolü doğalgazı olmayan ülkemizin tarımla iddialı bir duruş sergileyebilmesi için kooperatiflerin gelişmesi gerekiyor. Çiftçi masraf edip ürünü satamadığında yılıyor. Kooperatiflerimiz çoğaldığında çiftçiler, ürünlerini satma derdi yaşamayacaklar. Süt satışında bu sorunu çözdük. Yem fabrikamızın inşaatını da başlatarak arpa, buğday, mısır satışları için büyük bir adım attık. Bu kooperatif sizlerin sayesinde ayakta duruyor" dedi.

 

Ertürk, süt alma imkanı olmayanlar için ve süt içme alışkanlığını geliştirmek adına bir proje başlatıldığını bildirdi. Bu projeyle halk ekmek bayilerinde, beş ekmek alana 1 litre, on ekmek alana 2 litre süt verileceğini söyledi. Ertürk, ahırını onarmak veya genişletmek isteyenlere, hayvan sayısını artırmak isteyenlere, sağım makinesine modernize etmek isteyenlere maddi kolaylık sağlayıp belediyelerce de ruhsat istenmemesi üzerine çalışmalar yapıldığını açıkladı. Ayrıca, annesi iyi süt veren, babası iyi et veren bir melez cins oluşturarak verimli inekler yetiştirmek için başlatılan çalışmaya da değindi.

 

ÖR-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Kapucu, Türkiye Et Süt Kurumunun günlük 250 ton sütü satın alarak süt tozuna çevirerek süt pazarına sahip çıktığını ve kooperatiflere destek sağladığını bildirdi. (EBRU GÜLSOY)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler