Takip Et

SON DAKİKA

"Vaka artışları yeni yasaklara neden oldu"

14 Nisan 2021, Çarşamba 14:50

     


Ramazan ayıyla birlikte tekrar gelen yasakların esnafı nasıl etkileyeceği, aşı olma önceliğine alınması gereken meslek dalları, vaka artış hızının yavaşlatılması için gereken önlemlerle ilgili Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan açıklamalarda bulundu.

Başkan Çetindoğan, "Türkiye vaka sayılarında belki de en yüksek zamanlarını yaşıyor. 1 Mart’tan itibaren kademeli normalleşmeye geçiş yapmıştık fakat vaka sayıları bir anda zirve yaptı ve mutasyonlu virüslerinde bunda büyük bir payı oldu. Dün gerçekleştirilen toplantı sonucunda İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu genelgeye göre tekrar kısıtlamalar başladı. İlk olarak Hafta içi sokağa çıkma yasaklarının başlama saati değişti. Bunun yanı sıra 17 Mayıs 2021 tarihine kadar bazı esnaflarımız tekrar kepenk indirmek durumunda kaldı. Bu durum hem bizleri hem de iş yerini açamayacak olan esnaflarımızı çok üzüyor fakat sağlık her şeyin öncesinde gelir. En başından beri söylediğim tek bir şey var. Virüsün bulaşma hızını kesmek için yapılması gereken belli başlı kurallar var ve bunlara uymak gerekiyor. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralının yanı sıra kalabalık ortamlardan uzak durmak ve mümkün olduğunca ev oturmalarını yapmamak bizlere bu süreçte büyük fayda sağlayacaktır. Önümüzdeki 1 aylık süreçte kısıtlamalara uyarak ve aşı faktörünü de göz önünde bulundurarak vaka sayılarında gözle görülür bir azalma olmasını bekliyoruz" dedi.

"AŞIDA ÖNCELİK TALEP EDİYORUZ"

Esnaf ve sanatkarlara aşıda öncelik verilmesini beklediklerini söyleyen Başkan Çetindoğan, ”Türkiye’de bugüne kadar toplamda 20 milyona yakın kişi aşılandı. Aşı olmak için hükümetimizin belirlediği öncelik sıralamasına uyuluyor. Fakat bizler daha önce bazı meslek dallarına da öncelik verilmesi gerektiğini belirtmiştik. Kuaför ve Berberler, toplu taşımalar, ilçeler arası minibüs şoförleri ve servis şoförleri gibi birçok meslek dalının kalabalıkta ve bazen mecburen yakın temasta çalıştığını hepimiz biliyoruz. Aşı önceliğini hizmet veren tüm Esnaf ve Sanatkâra uygulamalıyız ki covid-19’la olan mücadelemiz diğer tüm ülkelere göre daha hızlı bir başarıya ulaşsın. Unutmayalım ki esnaf ülkenin temel taşlarından biridir. Ülke ekonomimizin canlı ve ayakta kalabilmesi için öncelikle esnaf ve sanatkarımızın ayakta kalmasını sağlamamız gerekmektedir” açıklamalarında bulundu. (MERVE YAVAŞ)







 
Son Eklenen Haberler