Takip Et

SON DAKİKA

Özmeriç, okul servis araçları yönetmeliğinde değişiklik istedi

14 Mart 2018, Çarşamba 20:30

     


Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, okul servis araçlarındaki rehber personeller için aranan ‘en az lise mezunu olmak’ zorunluluğundan dolayı aile işletmelerinin zorluk çektiğini ve zarar ettiğini söyledi. Özmeriç, ilgili maddenin değiştirilerek kriterlerin ilköğretim düzeyine çekilerek hizmet içi eğitimlerin şart koşulması gerektiğine vurgu yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde yer alan “Okul servis araçlarındaki rehber personel;22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmak zorundadır” maddesinden dolayı aile işletmelerinin zorlandığına dikkat çeken Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, ilgili yönetmelikte değişikliğe gidilmesi gerektiğini savundu. Özmeriç, Türkiye’deki işletmelerin çoğunun aile işletmesi olduğunu ve daha başarılı sonuçlar alındığına dikkat çekti.

 

"AİLE İŞLETMELERİ DAHA BAŞARILI"

İlgili yönetmeliğin maddesinde değişiklik yapılarak lise mezunu olma zorunluluğunun ilköğretim olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Özmeriç, düzenlemenin kadın istihdamına da katkı sunacağını düşündüklerini belirtti. Özmeriç şöyle konuştu; “Okul Servis araçları şirketlerinin bir aile işletmesidir. Eşi ile birlikte çalışanların daha başarılı olduğunu gördük. En büyük sorun kriter olarak en az lise mezunu olmak gerekiyor. Bu konuda sıkıntı yaşanıyor. Servis aracı rehber personellerinin ilköğretim seviyesine çekilip hizmet içi eğitimlerle bu açığın kapatılması konusunda bir talebimiz var. Rehber personelin Okul Araçları hizmet Yönetmeliğinden kaldırılarak hizmet içi eğitimlerle eğitilmesini istedik. Bu şekilde de başarıya ulaşılabileceğini düşündük. Aile işletmeleri daha başarılı olduğunu görebiliyoruz. Kadın istihdamına da katkı sunacağını düşündüğümüz bu önerimiz için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor.” (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler