Takip Et

SON DAKİKA

AYSO’dan AYSER için okul hamlesi

14 Mart 2018, Çarşamba 15:57

     


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ASTİM Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı 24 derslikli TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yönetimine talip olan Aydın Sanayi Odası (AYSO), TOOB Başkanı Rİfat Hisarcıklıoğlu’ndan olur sözü aldı. AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete girmesi planlanan okulun Aydın Serbest Bölgesi (AYSER) için altyapı oluşturacağını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nitelikli öğrenci yetiştirerek sanayideki açığı kapatma hedefinde olan ve 24 derslikli TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yönetimine talip olan Aydın Sanayi Odası, konuyu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na taşıdı ve olur sözü aldı.

 

Yapımı tamamlanan ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete girmesi hedeflenen okulun Milli eğitim Müdürlüğüne devrinin ardından yönetiminin AYSO’ya geçmesinin avantajlarını anlatan Mehmet Yunus şahin, Aydın Serbest Bölge’ye altyapı oluşturmak için okulun önemli bir fırsat olduğuna değindi.

 

“HEDEF AYSER’E ALTYAPI OLUŞTURMAK”

Manisa ve İzmir’deki okulların örnek teşkil ettiğini ve okulların bölgelerine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Şahin, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na talebimizi ilettik. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Okulun Milli Eğitim Müdürlüğüne devrinden sonra, devir işlemlerinin bizlere dönmesini talep ettik. Hisarcıklıoğlu bu talebimiz olumlu karşıladı. Okulun devri AYSO’ya gerçekleştirildiği takdirde okulu hayata geçirip Manisa ve İzmir Çiğli örneklerinde olduğu gibi nitelikli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bugünkü ve gelecekteki büyük projemiz AYSER’e altyapı oluşturmak istiyoruz. Okul yatılı olacak. Kütüphanesi ve laboratuvarı ile dört dörtlük bir okul olması için çalışacağız. Eğitim olmadan hiçbir şey olmayacağını biliyoruz. Gayretimiz başta çocuklarımız içindir” diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler