Takip Et

SON DAKİKA

Sezonun ilk kuru incirleri Borsa'da

13 Ağustos 2020, Perşembe 12:42

     


Aydın Ticaret Borsası 6 üreticinin getirdiği 200 kilo kuru inciri, kilosu 150 liradan satın aldı. Borsa Başkanı Fevzi Çondur, “2019 yılında Türkiye’de 284 milyon dolarlık incir ihracatı gerçekleşmiştir” dedi ve yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Ticaret Borsası, 2020 yılının ilk kuru incirinin sembolik alımlarını yaptı. Aydınlı üreticiler Hakan Adalı, Osman Nuri Batmaz, Yunus Gürer, Saffet Selek, Ruhi Doğan ve Mehmet Atar tarafından getirilen incirler, 150 liradan satın alındı.

“KURU İNCİRİN YÜZDE 61’İ İLİMİZDEN KARŞILANMIŞTIR”

Kuru incir üretiminde Aydın’ın dünya lideri olduğunu belirten ATB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “2019 yılında Türkiye’de üretilen incirin yüzde 61’i ilimizden karşılanmıştır. Ayrıca 2019 yılında Türkiye’de 284 milyon dolarlık incir ihracatı gerçekleşmiştir. Kuru inciri kaliteli bir şekilde üretip depolayıp dünya ticaretine yön verebiliriz. Bu sebeple Aydın Ticaret Borsası olarak projesini yürütmekte olduğumuz Aydın Soğuk Hava Deposu projemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ay sonu itibari ile soğuk hava depomuz depoculuk faaliyetine başlayacaktır. İlimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

“KURU İNCİR LİSANSLI DEPOCULUK HAYALİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yaşanan koronavirüs salgını sürecinde uzmanların kuru incir ve zaytin yağının bağışıklık sistemini güçlendirdiği açıklamalarını hatırlatan Başkan Çondur, “İçinde bulunduğumuz salgın süreci tüm dünyada insan sağlığına ve gıda teminine verilen önemin her zamankinden fazla artmasına sebep olmuştur. İncir, bakım istekleri yönünden kanaatkâr, buna karşılık enerji ve sağlık açısından üstün nitelikleri nedeni ile yüzyıllardan beri kutsal bir meyve olarak kabul edilmektedir. İlimiz ekonomisine sağladığı katkıları çok fazladır. Aydın Ticaret Borsası olarak vatandaşlarımıza sahip olduğu besin değerleri sebebiyle Aydın İnciri tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca daha önce Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a ilettiğimiz Kuru İncir Tebliği çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah ileriki dönemlerde de Kuru İncir Lisanslı depoculuk hayalimizi hayata geçireceğiz. Geçen yıl Borsamız girişimleriyle Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından ilk kez yapılan Kuru İncir alımının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu sene de yapılacağını öğrendik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen vekillerimize teşekkür ederim. Bugün Kuru İncir Sembolik Alımını 150 liradan gerçekleştireceğiz. Sezonumuzun Tüm üyelerimize, üreticilerimize, ihracatçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın Tarım İl Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın Ticaret Odası Yöneticileri, sezonun ilk kuru incirini getiren altı üreticiye, birer çeyrek altın ile ödüllendirdi. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler