Takip Et

SON DAKİKA

Tavukçuluk devi Keskinoğlu konkordato başvurusu yaptı

13 Haziran 2018, Çarşamba 12:39

     


Keskinoğlu, nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. Keskinoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "'7 aydır piyasalardaki likidite sıkışıklığı,hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması,ani kur dalgalanmaları ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle yönetim kurulu oybirliği ile konkordato talebi yapılmasına karar verdi" denildi.

 

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Keskinoğlu AŞ olarak, 55 yıldır gururla yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz.

Şirketimiz bugüne kadar Türkiye'yi 75 ülkede temsil ettik. 2017'yi 1.1 milyar TL ciro ile kapatan ve İstanbul Sanayi Odası'nın raporunda 136'ıncı sırada olan şirketimiz, ticari faaliyetlerini aralıksız devam ettirebilmek için, geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuş ve bugüne kadar benimsediği şeffaflık ilkesi gereği bu durumu kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır. Bunun sonucunda da bankalarımızla görüşerek, 19 Ocak 2017 tarihinde kredilerimizi yeniden yapılandırdık ve faaliyetlerimize en etkin şekilde devam ettik.

 

"HAMMADDE MALİYETLERİ BEKLENENİN ÜZERİNDE "

Ancak son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle, İİK. 285 ve devamı maddelerinde değişen haliyle tanımlanan ‘Borçlarını, vadesi geldiği hâlde veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunma' durumu gerçekleştiğinden, kanun metnindeki düzenlemeden de anlaşılacağı üzere öncelikle ve özellikle alacaklıların vadelerinde alacağına kavuşması ve ticari hayatımıza devam edebilmemiz amacıyla, yönetim kurulumuzun 4 Haziran 2018 tarihli toplantısında oy birliği ile nakit sıkışıklığı bildiriminde bulunmaya ve aynı zamanda mali durumun iyileştirilebilmesi ve en önemlisi varlığımızı ve devamlılığımızı sürdürmek adına TTK m.377 uyarınca konkordato talebinde bulunulmasına karar vermiştir."

 

TALEP MAHKEME TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Talebin mahkeme tarafından kabul edildiğini ve 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Konuyu ilgili devlet mercileriyle de paylaştık ve kendilerinin de şirketimize destek olacağına dair gelişmeler yaşanmaktadır. Yönetim kurulumuz, Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun faaliyetlerinin sürdürülmesi için uluslararası işbirlikleri de dahil olmak üzere, şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendirmektedir. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler