Takip Et

SON DAKİKA

Posacı : Tek isteğimiz, çiftçinin mutlu edilmesidir

13 Mayıs 2017, Cumartesi 11:44

     


Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çiftçinin her koşulda mutlu edilmesini istediklerini söyledi.

Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerin; üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması ve tarımsal kalkınmada büyük yol alınmasını sağladığını bildiren Posacı, "En hayati ihtiyaç olan gıdanın sofralara ulaşmasını sağlayan çiftçimizin kıymetinin iyi bilinmesi gerekir. Çünkü onlar, bizleri üç öğün doyuruyor. Çiftçilerimize çok şey borçluyuz. Tek isteğimiz, herkesi doyuran, mutlu eden çiftçinin mutlu edilmesidir” dedi

''KIYMETLERİNİ BİLELİM''

Her türlü zorluğa rağmen alın teri ile en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı ve sanayinin ham maddesinde kullanılan ürünleri üretmek için gecesini gündüzüne katan, fedakarca çaba harcayan, başta Aydın çiftçileri olmak üzere tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladığını ifade eden Posacı, şunları kaydetti:

"Nefes alan herkesin, çiftçilerin kıymetini bilmesi gerekir. Yağmur, çamur demeden, gecesini gündüzüne katarak üretimi devam ettiren çiftçinin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiği bir gerçektir. Bugün dünyada ve ülkemizde insanların gıda ihtiyacını büyük zorluklara rağmen karşılamak için toprağını işleyerek, hayvanına bakıp besleyerek üreten, nasırlı elleri öpülesi insanların günüdür. Varlığımızın en önemli ihtiyaçlarından biri sağlıklı gıdadır. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmasında da en önemli aktörler sizlersiniz. Bu bilinçle zor tabiat koşullarına rağmen üretmekten vazgeçmeyen, ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde emeği olan, alın teri olan çiftçi kardeşlerimizi hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Biliyoruz ki ektiğiniz her tohumda, hasat ettiğiniz her toprakta, alın terinizde, inancınızda, bereket duanızda; bu ülkenin sofrası, bugünü ve geleceği var." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler