Takip Et

SON DAKİKA

Aydın şoförler Odası’nda seçim günü

13 Ocak 2018, Cumartesi 16:15

     


Aydın Şoförler Odası'nda bugün seçim heyecanı yaşanıyor. Mevcut Başkan Semih Özmeriç'in sarı liste karşı aday Özcan Türkoğlu ise sandık başına kırmızı liste ile gitti.

 

Aydın Şoförler Taksiciler Otobüsçüler Minibüsçüler ve Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası 21. Olağan Genel Kurulu Aydın Şoförler Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi düğün salonunda gerçekleştirildi. Genel kurul, divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

 

Divan başkanlığını Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (AYESOB) Selahittin Çetindoğan’ın yaptığı genel kurulda 7 gündem maddesi görüşüldü. Yönetim, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak Başkan Özmeriç ve yönetiminin oy birliğiyle ayrı ayrı ibraz edildiği genel kurula delegelerin ilgisi yoğun oldu.

 

ÖZMERİÇ 4 YILLIK HİZMET SÜRECİNİ ANLATTI

Mevcut başkan Semih Özmeriç, 4 yıllık hizmetlerine yer verdiği konuşmasında “Konusunda uzman personelimizle üyelerimize 7 gün24 saat hizmet verdik. Üye odaklı hizmetlerin yanı sıra proje, eğitim programları ve sosyal çalışmalar gerçekleştirdik. Ulaşım sektörü şehirleşme, turizm faaliyetleri ve günlük gereksinimlerin artmasıyla birlikte her geçen gün daha yoğun olarak kullanılan bir alan haline geldi. Bu yüzden yeni gelişmeler, yenilikler ve düzenlemelere ayak uydurarak üyelerimizi bilgilendirdik. Ulusal ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordine Merkezi’ndeki çalışmalara katılarak düzenlemelerin üyelerimizi menfaatine olacak şekilde çıkarılması için mücadele ettik. Son dönemde gündemde olan ulaşım yetki belgelerinin ayrılması çok büyük sıkıntılara yol açabilecekti. Aydın Şoförler Odası olarak iktidar milletvekillerinin de ön ayak olmasıyla ulaşım yetki belgelerinin birleşmesini sağlayarak çok büyük bir hizmete imza attık. Önümüzdeki dönemde de ortak akılla üyelerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

TÜRKOĞLU’NDAN YÖNETİME ELEŞTİRİ

Özmeriç’e karşı kırmızı liste ile aday olan Özcan Türkoğlu konuşmasında mevcut yönetime eleştirilerde bulundu. Türkoğlu, “ Servis araçları yönetmeliğindeki vize harçlarımızın çokluğu ve araç devir işlemeleridir. Örnek illeri düşünürsek İzmir’de araç değişikliğinde ücret alınmıyor. Vizede ise sadece 25 lira alınıyor. Araç devir işlemlerinde sembolik olarak 10 lira alınıyor. Bizde ise servis araçlarında işlemlerinde en az 800 lira, vize işlemlerinde ise 8 bin lira ücret alınıyor. Bir de Zafer Meydanındaki araç yoğunluklarından kaynaklı her gün ceza yemekteyiz. Biz bunların önlenmesi için birçok yere ulaşamadık. Bunları aşacağımıza inandığımız için ben ve ekibim tüm arkadaşların desteği ile buradayız” diye konuştu.

 

ÇETİNDOĞAN’DAN ÖZMERİÇ’E ÖVGÜ

Mevcut başkan Semih Özmeriç ve yönetimini hizmetlerinden dolayı kutlayan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan konuşmasında , “Aydın Şoförler Odası, üye, mali yapı ve çalışmalarıyla Birliğimize sağladığı katkı bakımından 82 oda arasında 7’inci sırada olan bir odamız. Aynı zamanda Birlik yönetiminde olan Semih Bey ile 4 yıldır birlikte çalışıyoruz. Duruşu, bilgisi, tecrübesi ve kanunlara olan hâkimiyetiyle bu güne kadar birçok başarılı proje ve hizmete imza attı. Kanunlara ve UKOME’deki çalışmalara hâkim. Bundan sonraki süreçte de kendisinin başarılı çalışmalarına devam edeceğinden hiçbir şüphem yok. Başarılar diliyorum” dedi.

 

KONGREDE KIRMIZI VE SARI LİSTE YARIŞTI

Olağan genel kurulda yapılan konuşmaların ardından mevcut Başkan Semih Özmeriç başkanlığındaki sarı ve Özcan Türkoğlu başkanlığındaki kırmızı listeyle seçimlere geçildi.

 

Aydın Şoförler Odası düğün salonunda yapılan genel kurulan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan’ın yanı sıra Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Tes-İş Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Karabenli, TARİŞ Kooperatifi Başkanı Doğan Altan, Halk Bankası Bulvar Şubesi Müdürü Mehmet Çipe, oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. (AYŞE YILMAZ)

Aydın Şoförler Odası’nda Özmeriç farkı







 
Son Eklenen Haberler