Takip Et

SON DAKİKA

Antalya'da Nazilli'yi tanıttılar

12 Ekim 2015, Pazartesi 17:09

     


Nazilli Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle 7-11 Ekim tarihlerinde; bu yıl 6'ncısı düzenlenen Antalya’daki Yöresel Ürünler Fuarı'na katıldı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl 68 ilden, 101 Oda-Borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 firma olmak üzere toplam 388 katılımcının ürünlerini sergilediği 6. YÖREX fuarına Nazilli Ticaret Borsası da katıldı. Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde "Sizin oraların nesi meşhur? sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını Antalya Expo Center fuar alanında ziyaretçilere açtı. Dört gün boyunca süren fuarda Nazilli’nin inciri, kestanesi, zeytini ve yöresel ürünleri tanıtıldı. Oldukça ilgi gören Nazilli Ticaret Borsası standında yöresel ürünler vatandaşa ikram edildi.

“TÜRKİYE PROJESİ”

Antalya EXPO Center'daki fuar açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX'i her sene daha da geliştirip, büyüttüklerini belirterek, dünya çapında bir iş başarıldığını söyledi. YÖREX'in bir vizyon işi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu, bir Türkiye projesi. Anadolu'nun ruhunu, kimliğini, tüm renklerini görebilirsiniz. Türkiye'nin dört bir tarafı, birlik ve kardeşlik içinde burada yan yana katkı sağlamaktadır. Hem ekonomik hem de sosyal bir başarı hikayesi yazıyorsunuz" dedi.

“İLK KEZ KATILDIK”

Nazilli Ticaret Borsası’nın günden güne geliştiğini söyleyen Borsa Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu, “YÖREX’in 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla bu yıl 6’ıncısı düzenlenen fuara ilk kez katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ürünlerimizi ve geleneklerimizi yaşam tarzımızı bu fuarda paylaşma ve tanıtma imkanı bulduk. 'Bizim oraların inciri, kestanesi, zeytinyağı meşhur' diyerek fuara katıldık. Borsa olarak çok iyi işler başarıyoruz. İncirin Türkiye’de 70 bin ton üretildiğini düşünürsek, 40 bin tonu Nazilli Borsamızda işlem görüyor. Bu çok önemli bir rakam. Bunun gibi hayvan pazarımızla fark yaratmaya devam ediyoruz. Nazilli’yi ve bölgemize değer katmak için çaba sarf ediyoruz. Her geçen gün gelişiyoruz ve büyüyoruz. Fuara üyelerimizden katılanlar da oldu. Patlıcan kurusu, kestane şekeri, incir, zeytin ve zeytinyağı ile ziyaretçilere ikramlarda bulunduk” ifadelerini kullandı. (MEHMET ALİ CİNTOSUN)







 
Son Eklenen Haberler