Takip Et
  • 12 Eylül 2019, Perşembe 16:59

"Tanesi 1 liradan kuru incir, üreticiyi memnun etti"

Türkiye'nin en önemli kuru incir üretim merkezlerinden Aydın'da, 1 kilogram incirin 35 liraya satılması üreticiyi sevindiriyor. Aydın'da 37 bin hektarda üretilen incir, kentin önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Ağustosta başlayan hasat ... haberin devamı için tıklayın

Türkiye'nin en önemli kuru incir üretim merkezlerinden Aydın'da, 1 kilogram incirin 35 liraya satılması üreticiyi sevindiriyor. Aydın'da 37 bin hektarda üretilen incir, kentin önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Ağustosta başlayan hasat döneminde meyvenin bir bölümü yaş olarak satışa sunulurken önemli kısmı kurutuluyor.  ( Necip Uyanık - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin en önemli kuru incir üretim merkezlerinden Aydın'da, 1 kilogram incirin 35 liraya satılması üreticiyi sevindiriyor. Aydın'da 37 bin hektarda üretilen incir, kentin önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Ağustosta başlayan hasat döneminde meyvenin bir bölümü yaş olarak satışa sunulurken önemli kısmı kurutuluyor. ( Necip Uyanık - Anadolu Ajansı )