Takip Et

SON DAKİKA

Karpuz para etmedi

12 Ağustos 2018, Pazar 15:32

     


Söke’nin Kisir Mahallesinde 30 yıldır çiftçilik ile uğraşan Mithat Özen, bu yıl karpuz hasadından beklenen rekolteyi almadıkları için zarar ettiklerini söyledi. Özen, “Karpuzdan bu yıl verim alamadık. Geçen yıla oranla verim yüzde 50 azaldı, masraf yüzde 150 arttı. Kazanamıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKALYIN

Söke’nin Kisir Mahallesinde anne mirası topraklarda çiftçilikle geçimini sağlayan Mithat Özen (57) girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dert yandı.

“REKOLTE YÜZDE 50 AZALDI, MALİYET YÜZDE 150 ARTTI”
Çiftçinin zor günler geçirdiğini ve kazanmadığını söyleyen Özen, “20 yıl boyunca mısır ektim. Hayvancılık yaptım uzun bir süre. Karpuz ekiminden de hiç vazgeçmemiştik. Şimdi ise maliyetler çok arttı. Çiftçi artık kazanamıyor. Üretim geçen yıla göre yüzde 50 azaldı, maliyetler ise yüzde 150 arttı. Yağışlar bizi mahvetti” dedi.

“PAZAR ALANI YOK”
Geçen sene 80 kuruştan sattığı karpuzun bu dönem para etmediğini, pazar alanı sorununun ciddi kayıplara neden olduğunu anlatan Özen, “5 çocuk babasıyım. Üretiyoruz ama satamıyoruz. Zaten ürettiğimiz fazlası ile maliyetli. Geçen sene 4 ton aldığım karpuzdan eser yok. Bu sene yarısını dahi alamadık. 80 kuruşa kendi imkanlarımla satmıştım. Ama bu sene ne aynı fiyat var ne de aynı üretim var. Her geçen sene üretim ve fiyat düşüyor, maliyet fazlası ile artıyor. Aile geçimi için hayvancılık ile uğraşmaya devam ediyoruz. Karpuz ekmem artık. Mısır üretimine döneceğim. Hayvanların karnını bu maliyetlerle doyurmak kolay değil ” diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler