Takip Et

SON DAKİKA

AY-SİAD üyeleri yapılandırma hakkında bilgilendirildi

12 Temmuz 2018, Perşembe 12:59

     


Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AY-SİAD) üyeleri yeni yapılandırma kanunu hakkında bilgilendirildi.

Aydın Vergi Dairesi yetkilileri, AY-SİAD üyelerini 15 Mayıs 2018’de yürürlüğe giren 7143 sayılı kanunla ilgili bilgilendirdi. Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, Vergi Dairesi Vergi Kanunları Grup Müdürü Yusuf İpekçi, Efeler Vergi Dairesi Müdürü Alper Çetin, Güzelhisar Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Atalay'ın katılımı ile düzenlenen bilgilendirme toplantısı AY-SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özen Gündüz ve dernek üyeleri katıldı.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, kanunla ekonomiye nefes aldırmak ve vatandaşlara kolaylık sağlamanın amaçlandığını ifade etti.

Efeler Kalfaköy’deki 1926 Restaurant’ta düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz, “Vergi affı düzenlemeleri ve vergisel anlamda devletimizin sunmuş olduğu desteklerle ilgili geçen hafta içerisinde başkanımızı ziyarete gittiğimizde üyelerimize bilgilendirme yapılması noktasında sizleri misafir etmek isteriz dedik. Değerli Başkanımız bizleri kırmadı daire müdürlerimizle beraber geldiler. Kurum müdürlerimizin bizim gibi sivil toplum kuruluşları ile ortak payda çalışmaları yapması bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir” dedi.

“KANUNU SİZLERE TANITMAK İSTEDİK”

Sanayici, iş adamı ve esnafın her zamanda yanında olduklarının altını çizen Vergi Dairesi Başkanı Müsevitoğlu ise, “15 Mayıs 2018’de yürürlüğe giren ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanunu sizlere tanıtmak istedik. Bunun yanında vergisel avantajları da sizlerin bilgisine sunmayı amaçladık. Burada yapılandırmadan maksat, borç kütlesini hafifletilerek ödenebilir hale gelmesini sağlamak. Ekonomiye nefes aldırmak ve vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amaçlanıyor” ifadelerini kullandı.

İPEKÇİ’DE BİLGİ VERDİ

Konuşmaların ardından kürsüye, Gelir İdaresi Grup Müdürü Yusuf İpekçi geldi. 2 yıldır Aydın’da görev yaptığını ifade eden İpekçi, 7143 sayılı kanunun tanıtımını yaparken, getirileri ve neler sağladıkları konusunda önemli bilgiler paylaştı. Kanunun kapsamının çok geniş olduğunu söyleyen İpekçi, kanunun herkesin ihtiyacını karşılayabileceğini sözlerine ekledi. Kanunun kapsadığı borçlar konusunda da bilgiler veren İpekçi, üyelere bilgiler verdi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler