Takip Et

SON DAKİKA

Sentez Cam yeni tesisini Çine OSB'ye yapacak

11 Ağustos 2017, Cuma 18:00

     


Her geçen yıl kapasitesi ve kalitesini artırarak il genelinde birçok inşaat ve mimari projede cam konusunda tercih edilen firma olan Sentez Cam, yeni fabrikasını Çine OSB'ye yapmak için çalışmalara başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da yaklaşık 17 yıldır cam sektöründe faaliyet gösteren Emin İlker Arslan’ın sahibi olduğu Sentez Cam, 2012 yılından bu yana sektörde yaptığı yenilikler ve yatırımlarla tercih edilen firmalardan biri oldu. Şişecam bayiliği ile gücüne güç katan Sentez Cam, ısıcam, konfor ısıcam, cephe giydirme, temperli cam ile vitrin camlarının satış, üretim ve montajıyla Aydın’a ve çevre illere hizmet veriyor.

Aydın’da 65 yıllık dede ve baba mesleğini devam ettiren Emin İlker Arslan, 2000 yılında İlker Cam firmasıyla 200 metrekare kapalı alanda başladığı iş hayatında bugün bin 500 metrekare kapalı alana ulaşarak, son teknoloji kesim ve ısıcam hattıyla üretim kapasitesi ve kalitesini artırdı. Bünyelerinde 15 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

“2012 yılında Aydın’a daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına yeni bir yatırım yapmayı tercih ettik. Bu doğrultuda ASTİS Sanayi Sitesi’nde bin 500 metrekare kapalı alandaki yeni işletmemize taşınarak ekipmanlarımızı yeniledik. Her geçen yıl da sektördeki teknolojiyi takip ederek, bünyemize yeni makine ve ekipmanlar dahil ediyoruz. Bu şekilde kapasitemizi ve üretim kalitemizi önemli oranda artırdık. Geçmiş yıllarda yılda 15 bin metrekare ısıcam üretirken, şuanda yaklaşık 100 bin metrekare ısıcam ve konfor ısıcam üretir hale geldik. Bugün Aydın’da ve çevre illerde alüminyum, PVC doğrama işi yapan esnaflarımıza ve müteahhitlere hizmet veriyoruz.”

BÜYÜME ÇİNE OSB'DE DEVAM EDECEK

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yeniliklere devam edeceklerini söyleyen Emin İlker Arslan, “2016 yılında otomatik cam yükleme makinesiyle birlikte yeni ekipmanlarımızı bünyemize kattık. Yeni fabrika için Çine Organize Sanayi Bölgesi'nden kendi yerimizi aldık. 2019 yılına kadar Çine OSB'de yeni tesisimizi faaliyete geçirerek Aydın'ın yanı sıra Muğla bölgesindeki kapasitemizi de artırmayı planlıyoruz. Firma olarak bu işin genel anlamda üretim kısmındayız’’ dedi.

NEDEN KONFOR CAM?

Aydın’da yeni yaygınlaşmaya başlayan konfor cam hakkında da bilgi veren Arslan, özelliklerini şöyle anlattı:

“Konutlarda son yıllarda enerji tasarrufuyla ilgili farklı çözümler uygulanıyor. Bu anlamda konfor cam da, standart çift camlara göre camdan kaynaklanan ısı kayıplarında yüzde 50 oranında tasarruf sağlamaktadır. Konfor cam her yerde üretilemeyen, sadece Şişecam bayilerinin garantisi ve güvencesi altında üretilen camlardır. Biz de Sentez Cam olarak 3 yıldır Şişecam bayisi olarak konfor üretimine ağırlık verdik. Ve ısıcama göre, konfor cam daha çok tercih edilmeye başladı. Biz de bu yöne ağırlık vererek enerji tasarrufu anlamında katkı sağlamaya devam edeceğiz.” (SERCAN ÖRÜN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler