Takip Et

SON DAKİKA

Ülken, "Havalimanı için son değil, net sözümüzü söyledik"

11 Şubat 2016, Perşembe 13:56

     


Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Çıldır Havalimanı ile ilgili hazırladıkları raporu sunarak, resmi verilerle havalimanının Aydın için ne kadar önemli olduğu açıkladı. Ülken, “Havalimanıyla ilgili son sözümüzü daha söylemedik. Son sözümüz havalimanı yolcu taşımacılığına açıldığında ‘teşekkür’ olacak. Biz son değil, resmi verilere dayanarak net sözümüzü söyledik” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Ticaret Odası, Efeler Mado Restoran’da basın toplantısı düzenleyerek, Çıldır Havalimanı Raporunu kamuoyuna duyurdu. Çıldır Havalimanı’nın Aydın’ın milli meselesi olduğunu vurgulayan AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın’ın tüm erklerini, yerel basını ve sivil toplum kuruluşlarını, milli meselelerine sahip çıkmaya davet ederek, “1 milyon 53 bin 506 kişilik nüfusa sahip Aydın’dan giden özel bir havayolu şirketinin servisi, sadece İzmir-İstanbul uçuşu gerçekleştiren günlük ortalama yolcu sayısı 250. HAVAŞ Servisi ile taşınan günlük ortalama yolcu sayısı 150, diğer özel servislerle taşınan günlük ortalama yolcu sayısı 150. İlimizden sadece İstanbul ve Ankara’ya otobüs ile otogardan giden günlük ortalama yolcu sayısı bin 500 olarak karşımıza çıkmaktadır. Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü verilerine göre 2015 yılı içinde Aydın Efeler ve diğer ilçelerden tren yolu ile Adnan Menderes Havalimanı istasyonuna seyahat eden günlük ortalama yolcu sayısı 215. Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın Efeler ve Germencik gişelerinden giriş yapıp, havalimanı gişelerinden çıkış yapan araçların günlük ortalama sayısı bin 514 olup, bu kişiler Kısıkköy Mobilya Bölgesine gitmiyorsa, havalimanına gidiyor ki Gaziemir’e giden araçlar için otoyolda ayrı bir çıkış bulunmaktadır” dedi.

“GEREKEN BÜTÇE 180 MİLYON LİRA”

AYTO Başkanı Ülken, sunduğu raporda 2010-2015 yıllarında hizmete açılan havaalanları ve çevre illerde yer alan havaalanlarına olan mesafelerini ayrıntılı olarak sundu. Ülken, maliyeti 750 milyon liranın altında bir havaalanı olmazken, Aydın’da Devlet Hava Meydanları İşletmesinin uzman ekibi tarafından hazırlanan rapora göre Çıldır Havalimanı maliyetinin 180 milyon lira olduğunu belirterek şunları söyledi: “180 milyon lira ciddi bir rakam olsa da, havaalanına gereken bütçe için son derece komik bir rakam. İktidar partisinin milletvekilleri ve il başkanının Aydın denizli otoyoluyla ilgili ne kadar gayret verdiklerini görüyoruz. Sadece eleştirmek doğru değil. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve Aydın’ın önemli bir meselesi olan Çıldır Havalimanıyla ilgili de destek bekliyoruz. Sadece milletvekilleriyle veya sadece AYTO gayretiyle olacak iş değil. Tüm Aydın’ın bu meseleye sahip çıkmasını istiyoruz. Havalimanıyla ilgili son sözümüzü daha söylemedik. Son sözümüz havalimanı yolcu taşımacılığına açıldığında ‘teşekkür’ olacak. Biz son değil, resmi verilere dayanarak net sözümüzü söyledik.” (GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler