Takip Et

SON DAKİKA

Otomotivdeki hareketlilik yan sektörlere de yansıdı

10 Kasım 2019, Pazar 00:07

     


Otomotiv sektöründe sıfır araçlarda olduğu kadar ikinci el araçların alım satımında da hareketlilik yaşanmaya başladı. Sektördeki hareketlilik oto kuaför ve car care işletmelerine de olumlu yansıdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Otomotiv sektöründe 1 Ekim’de başlayan kredi kampanyasının ardından Aydın’da sıfır araç sektöründe yoğunluk yaşanmaya başladı. Sıfır araç satışlarında geçtiğimiz aylara oranla artış yaşanırken, ikinci el araç alım satımında da hareketlilik yaşanıyor. Sektördeki bu hareketlilik, oto kuaför ve car care işletmelerine de, olumlu yansıdı. Aydın Efeler’de oto kuaför ve car care hizmeti veren Karo Otomotiv’in sahiplerinden Hasan Kayaküçük, sektördeki hareketliliği son günlerde olumlu bir şekilde hissettiklerini söyledi.

"ARAÇLARA DAHA ÇOK ÖZEN GÖSTERİLİYOR"

Geçmiş yıllara göre vatandaşların araçlarına daha çok önem vermeye başladığını söyleyen işletmeci Hasan Kayaküçük, “Biz yaklaşık 20 yıldır sektörün içindeyiz. Geçmiş yıllara göre araçların değeri arttı. Bununla birlikte araç sahipleri araçlarının bakımına daha çok özen gösteriyor. Bu oto kuaför ve car care sektöründe son yıllarda hissediliyor. Ülke genelinde 1 Ekim’den itibaren başlatılan taşıt kredisi kampanyasıyla, otomotiv sektöründeki hareketlilik sektörün birden fazla koluna yansıdı. Yıl sonuna doğru biraz daha yoğunluk beklentisi var. Ama önemli olan bu hareketliliğin devam etmesi ve sektörde hizmet tüm esnaflara olumlu yansıması” dedi.

“YENİ ARAÇLARDA KORUMA UYGULAMASI,

SATILACAK ARAÇLARDA TEMİZLİK YAPILIYOR”

Sıfır araç veya ikinci el yeni araç alan kişilerin genellikle boya ve koltuk koruma uygulaması yaptırdığını belirten Karo Otomotiv işletmecisi Kayaküçük, “1 Ekim’den itibaren işletmemizde, sıfır araçlara yapılan koruma uygulamalarında artış oldu. Ayrıca, ikinci el araçların koruma uygulaması ve genel temizliğinde de ciddi bir artış oldu. İkinci el araç alan kişiler daha çok, motor, koltuk ve boya koruma uygulaması ile genel temizlik yaptırıyor. Araçlarını satmayı düşünenler de genel temizlik yaptırıyor” diye konuştu. (OLCAY POLAT) 







 
Son Eklenen Haberler