Takip Et

SON DAKİKA

Efelerli çiftçilere özel Finansçı desteği

10 Ekim 2016, Pazartesi 19:38

     


Efeler Ziraat Odası ile Finansbank arasında, oda üyesi çiftçilere yönelik, 10 yıl vadeli, düşük faizli kredi sözleşmesi imzalandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Finansbank Aydın Şubesi, çiftçilerin, bankanın tarım bankacılığı ürünlerinden daha avantajlı yararlanmasını sağlamak amacıyla Aydın Efeler Ziraat Odası ile protokol imzaladı.

Aydın Efeler Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Posacı ve Aydın Şube Müdürü Süreyya Çetin, İmza töreninde konu hakkında bilgi verdi.

Anlaşma kapsamında Efeler çiftçileri, Finansbank Tarım Bankacılığı'ndan 10 yıla varan vade ile düşük faizli kredi olanaklarından yararlanabilecek. Mevduatlarını Aydın şubesinde değerlendiren çiftçiler, mevduatlarına yüksek faiz imkanı da elde edecek.

Efeler Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Posacı yaptığı açıklamada, "Odamız üyelerine verdiğimiz hizmetin çeşitliliğini artırmak, finansal sıkıntılarını çözmek ve verimli üretimi desteklemek amacıyla Finansbank ile protokol imzaladık. Protokolün, tüm üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Finansbank Aydın Şube Müdürü Süreyya Çetin de “Finansbank Tarım Bankacılığı ekibinin, tarım ve hayvancılık sektöründeki her üretim dalında müşterilerine en uygun çözümleri sunmak üzerine çalıştığını belirtti.

Tarımsal sanayi dahil olmak üzere bitkisel üretimden hayvancılığa, tavukçuluktan seracılık alanlarına kadar çiftçilerin tüm bankacılık ihtiyaçlarını, sektör dinamiklerine özel ürün ve hizmetleriyle çözdüklerini anlatan Çetin, "Aydın Efeler Ziraat Odası ile imzaladığımız protokol uyarınca da Aydın Efeler çiftçilerimize bu hizmetlerin yanı sıra 10 yıla varan vadeli, düşük faizli kredi sunuyoruz" dedi.

TARIM KARTLA ALTI AY SONRA ÖDE

Çetin ayrıca, Finansbank’ın, alıcı ve satıcıları bir araya getiren yeni ürünü Tarım Kart ile de Finansbank Tarım Bankacılığı ayrıcalıklarıyla rahat edeceklerini ifade ederek, " Üreticilerin tarımsal ihtiyaçlarını 6 aya varan vadelerle öteleyebilecekleri bir ödeme aracı olan Tarım Kart; mazot, gübre, tohum, yem gibi ürün tedarik eden ana firmalara da alacaklarını güvence altına aldıkları, fatura derdi olmayan bir alışveriş ortamı sunuyor. Çiftçinin üretim ve hasada hazırlık dönemlerinde nakit ihtiyacı bitiyor" diye konuştu.

Üreticilerin Finansbank Tarım Kart ile tarımsal girdi ihtiyaçlarını avantajlı olarak karşıladıklarını belirten Finansbank Aydın Şube Müdürü Süreyya Çetin şu bilgileri verdi:

“Tarım Kart sisteminin ayrıcalıklarından, Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS) anlaşması yapılan tarımsal girdi tedarikçisi ana firmalar ile DBS limiti olan üreticilerimiz, kolaylıkla yararlanabiliyor. Sistem kapsamında ana tedarikçilerle DBS anlaşması yaparak her bir üreticimizi bayi olarak tanımlıyoruz. Üreticiler kendilerine gönderilecek Tarım Kart ile belirlenen limitlerde ana firmalardan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Gerek üretim sezonunun başlangıcında gerekse hasat dönemine hazırlık sürecinde üreticinin nakit ihtiyacını bitirerek elini rahatlatacak olan Tarım Kart, ana firmalar için de alacaklarını garantiye aldıkları güvenli bir ticaret ortamı sunuyor.” (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler