Takip Et

SON DAKİKA

Sökeli balıkçıların 40 yıllık sorunu çözüldü

10 Ağustos 2018, Cuma 18:11

     


Söke’nin Tuzburgazı Mahallesinde geçimini balıkçılıkla sağlayan yöre halkı beklediği 40 yıllık tonoz sorunu AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın girişimleri ile çözüldü. Yaklaşık 4 milyon liraya maal olan projenin tamamlanması yöre balıkçılarını memnun etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Karina Dalyanı’nda yapımı tamamlanan tonoz projesini inceledi. Üreticilerin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Savaş ve Yavuz, devlet desteklemelerinin artacağını söyledi.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Karina Dalyanı’nın balıkların denizden içeri girdiği üç boğazın tonoz örme çalışmasının yeni tekniklerle yapılabilmesi için projenin onay aşamasına büyük katkılar sunan KİT Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yöre balıkçılarını ziyaret etti.

Milletvekili Metin Yavuz ile birlikte üreticilerin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Savaş, her zaman üreticinin yanında olacaklarını ve kazancı artıracak projelere imza atacaklarını söyledi. Savaş, “ Aydınlı üreticinin kazanması için her çalışmada yer alacağız. Devletimizin destekleri ile üreticimizin kazancını artıracağız. Birlikten güç doğar diyoruz ve kooperatifin önemini her zaman belirtiyoruz” dedi.

S.S. Doğanbey Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı ve Tuzburgazı Mahalle Muhtarı Recai Tuncer, projeye destek sunan milletvekili Mustafa Savaş’a teşekkür etti. Tuncer, “Proje hazırlandı. 25 yıllık ömrü olan bir proje ile üreticinin yüzü güldü. Kooperatifleşmenin önemini bir kez daha vurgulayalım. Birlikten güç doğar. Biz bu proje sayesinde yıllık 350 bin liralık bir maliyetten kurtulmuş olduk. 4o yıldır çözülmeyen sorun Sayın Mustafa Savaş’ın girişimleri ile çözüldü. Teşekkür ediyoruz” dedi. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler