Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Kocabaş, azalan tarım alanlarına dikkat çekti

10 Mayıs 2017, Çarşamba 11:53

     


Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, yaklaşan '14 Mayıs Çiftçiler Günü' nedeniyle açıklamada bulunarak tüm çiftçilerin gününü kutladı. Başkan Kocabaş, “Çiftçiliğin önemi, önümüzdeki yıllarda daha da artacak” dedi.

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de üyesi olduğu IFAP’ın maddi sorunlar nedeniyle kapanmasına rağmen, geleneksel olarak tüm Dünya’da Çiftçiler Günü'nün kutlanmasına devam edildiğini söyleyen Kocabaş “Günümüzde gelişen mekanizasyon, uydu sistemleriyle sulama, ilaçlama, sera koşullarında iklimsel özellikleri optimum düzeyde tutabilme, bitkide istenilen dozda gübreleme imkanı, serada topraksız ürün yetiştiriciliğiyle sadece ekim ve hasadı insan gücüyle, diğer tüm işlemleri bilgisayar programına göre yapabilme teknolojisi, normal örtü altı sera yetiştiriciliğine göre çok daha yüksek miktarlarda verim alımı sağlanmaktadır. Bu da tarımsal açıdan önemli gelişmelerdir” dedi.

 

AZALAN TARIM ALANLARI TEDİRGİN EDİYOR

Özellikle Söke’de drone sistemiyle tarla içerisinde her bir bölgenin durumuna göre belirlenen dozda pix ve yabancı ot uygulaması yapılabilmesine dikkat çeken Kocabaş, “Geliştirilen projeler, gelecekte tarımın yazılım üzerinden yapılacağını ve daha güvenilir ve doğru şekilde gelişeceğini göstermektedir. Ancak her geçen gün nüfusun artmasından dolayı uzmanlara göre dünyanın 10 milyardan fazla nüfusu kaldıramayacağı göz önünde bulundurulursa, azalan ve imara açılan tarım arazileri, değişen iklim koşulları, sıcaklıkların geçen yıllara göre daha erken yükselmesi nedeniyle oluşacak kuraklık, yıllık yağış miktarındaki azalmalar, tarımın direk veya dolaylı olarak etkileyecektir. Gelecekte, üretimde oluşacak azalmaların yaşam standartlarımızı etkilememesi için bu konuda sorumlu olan herkesin daha dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir” diye konuştu. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler