Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'na jeotermal yatırımı destek buldu

10 Mart 2017, Cuma 13:56

     


Yediyol Şirketler Grubu'nun, Kuşadası'ndaki jeotermal kaynakları kullanıma açma girişiminin, Ticaret Odası ve Esnaf Odası’ndan büyük destek gördüğü bildirildi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası’ndaki jeotermal kaynakların, ısınma başta olmak üzere turizm ve tarım alanında değerlendirilmesi amacıyla projelendirilerek kullanıma açılması için yasal sürecin başlatılması sonrası Kuşadası'nda yapılacak yatırım merak uyandırdı.

Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Seydi Yıkılmaz, termal suyun ilçede kullanımı için gelinen durum konusunda girişimi başlatan Yediyol Şirketler Grubu Kuşadası Temsilcisi Hasan Göçmen’le bir araya geldi.

Gelişmelerle ilgili bilgi aldıktan sonra değerlendirme yapan Akdoğan, Kuşadası’nın 1960 yılında Türkiye’de turizm hareketini başlatan ilçe olmasına rağmen bugün Antalya’nın çok gerisinde kaldığını hatırlattı.

 

TEK ÇARE 12 AY TURİZM HAREKETİ

Termal akışkanın Kuşadası’nın turizmde yeniden atağa kalkması için tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Serdar Akdoğan, ‘Kuşadası’nın tek gelir kaynağı turizm. Ancak geldiğimiz noktada bırakın gelişmeyi, mevcut kapasitemiz bile atıl duruma gelmeye başladı. Bunu önlemek için tek çare turizm hareketini 12 aya yayacak çeşitliliği kazandırmak. Jeotermal kaynakların kullanımı bu açıdan Kuşadası için büyük fırsat, Jeotermal kaynaklar termal turizmin de önünü açarak bize 12 ay canlılık sağlayacak bir avantaj olacak’ dedi. Turizmin, istihdam yaratan en önemli sektörlerden biri olduğunu da hatırlatan Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Doğaldır ki tesislerin atıl duruma düştüğü dönemlerde iş gücü de kullanılamıyor. Dolayısıyla ekonominin en temel sorunlarından biri olan işsizlik karşımıza çıkıyor. Jeotermal kaynakların kullanılmasıyla birlikte Kuşadası’nda istihdam en az yüzde 70 artacaktır. Yani termal, Kuşadası’nın turizm pastasındaki payını artırırken ilçede işsizliği sona erdirecek önemli bir faktör olacaktır" dedi.

 

KONUTLAR PANSİYON OLARAK TURİZME AÇILABİLİR

Akdoğan, jeotermal kullanımın yılın 10 ayı atıl durumda bulunan 2. konutları turizme kazandırılması için de önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, , ‘Termal kullanımın başladığında bu konutlar pansiyon olarak da turizme açılabilir. Bu da turizme ve ekonomiye ciddi bir katma değer sağlar’ diye konuştu.

Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar da, gelişmenin ilçe ekonomisine hayat vereceğine vurgu yaptı.

Şakar, ‘Burası turizm ve tarımla geçinen bir bölge. 12 ay turizm yapmak demek, 12 ay canlılık demek. Yani esnafımızın 12 ay kepenk indirmeden faaliyetini sürdürmesi demek. Bundan daha güzel ne olabilir ki... Ayrıca jeotermalin tarımda kullanılmasıyla, Kuşadası kendine yetecek üretimi yapacak hale gelecek. İlçede kazanç artarken evlerimizde ve tesislerimizde en ekonomik şekilde ısınma imkanımız olacak. Dileğimiz bir an önce termal suya kavuşmak’ diye konuştu.

Esnaf Odası Başkanı Şakar, 2. el konutların pansiyona dönüşmesinin turizme ve ekonomiye canlılık katacağı gibi, bunların değer kazanması için önemli bir artı olduğunu belirtti.

 

ROL MODEL OLACAK

Bu arada Yediyol Şirketler Grubu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi de termal suyun dağıtımı konusundaki gelişmeleri hızlandırmak için üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Mendi, ‘1960’larda Kuşadası turizmde kalkınmaya model olmuştu. Hedefimiz Kuşadası’nın termalle gelen kalkınmada da rol model olması. Biz bu konuda kendimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye ve örnek adımları atmaya hazırız’ dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler