Takip Et

SON DAKİKA

Çine organik tarım ödemelerini bekliyor

9 Kasım 2018, Cuma 16:50

     


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere ödenecek olan organik ve buzağı desteklemesinin gecikmesi üreticide endişeye neden olurken, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan desteklemeler ile ilçe ekonomisinin 15 milyon lira kazanacağını belirtti.

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, geçtiğimiz yıllarda Ağustos ayında ödenen organik zeytin ve buzağı desteklemelerinin henüz üreticiye aktarılmadığını belirtirken, bu durumun üreticiye olumsuz yansıdığını bir an önce desteklemelerin yatması gerektiğini belirtti. Üreticinin yem bitki için arazideki hazırlıklarına başlayacağını belirten Başkan Atıgan, "Desteklemeler üreticimizin can simidi. Çiftçimiz buna göre takvimini yapıyor, banka kredi ve bir çok borcunu bu sayede ödüyor. Şuan üreticimiz zaten zor bir süreçten geçiyor. Girdi maliyetleri çok yüksek. Yağışlar gerçekleşir gerçekleşmez yem bitkisi ekilecek. Çiftçimiz kazansa kazanmasa bu işi yapmak zorunda. Çiftçimiz tohum, gübre alımı yapacak. Borçlarını kapatacak. Organik zeytin ve buzağı desteklemesi ile 5 bin çiftçimize toplam 15 milyon lira gelir sağlanacak" dedi.

DESTEKLEMELER EKONOMİYE CAN SİMİDİ

Desteklemelerin sadece çiftçiye değil ilçe ekonomisine de sağlayacağı fayda ile önemini artırdığını belirten Başkan Atıgan, "Bu da sadece çiftçimize değil esnafımıza da olumlu yansıyacak. Çiftçimiz borçlarını kapatacak, alışveriş yaparak ihtiyaçlarını giderecek. İlçe ekonomisine can simidi desteklemeler ile herkes biraz olsun rahatlayacak. Biz üreticinin temsilcileri yine üreticilerimizden aldığımız bu talebi yetkililere iletiyor ve desteklerin bir an önce ödenmesini talep ediyoruz" diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler