Takip Et

SON DAKİKA

Çiftçinin emeği yine sular altında

9 Haziran 2017, Cuma 18:24

     


Çine’de gece yarısı yağan şiddetli yağmur, Evciler Ovası'ndaki mısır tarlalarını yine sular altında bıraktı. Üreticinin emeği yine heba oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Dere yatağının yetersizliğinden, yağmur sularını taşıyamadığı için Söğütcük Deresi’nin taşmasıyla çevresindeki mısır ekili arazilerin sular altında kaldı. Ürünleri sular altında kalan çiftçiler, olayın afet kapsamında değerlendirilmesini ve zararlarının karşılanmasını istedi.

ASİTLİ SU TEHLİKESİ

İbrahim Yıldız, 25 dönüm mısır tarlasının su baskını nedeniyle zarar gördüğünü belirtti. Derede bir süre önce başlatılan ıslah çalışmasının durdurulduğunu ve yarım bırakılan çalışmanın taşkında meydana gelen zararın çoğalmasına neden olduğunu iddia etti. Yıldız, 24 saat asitli yağmur suyu içinde kalacak olan mısırların heba olacağını söyledi.

BU YETKİLİLER NEREDE?

Çine'de Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarını desteklediğini belirten Yıldız, “Meteorolojinin hava tahminleri belli. Yağmur gelecek. Ama çalışma yapılmıyor. Burada dere ıslah çalışmasına başlandı ama ne hikmetse durduruldu ve bitirilmedi. Biz, zaten çamurdan bıktık usandık. Devlet Su İşleri’nin yapmış olduğu çalışmayı destekliyoruz. Ama yapılan işten bizim de haberdar olmamız lazım. Biz hep bunları sonradan öğreniyoruz. Ayrıca yapılan işin bitirilmesi gerekiyordu. Tarlaları korumak için bentler vardı, bunları yıktılar. Yıkılan yer 10 gündür yapılmıyor. Şu an ekili mısırlar sular altında, bu sıcakta bu mısır 24 saat asitli su altında kalırsa bu mısır biter. Yazıktır, günahtır. Bu yetkililer nerede? Kim ilgileniyor, bilemiyoruz. Ne gelen var ne giden” dedi.

ÇARPICI İDDİA

Öte yandan deredeki ıslah çalışmalarına bazı üreticilerin onay vermediği ve bu nedenle ıslah çalışmasının durdurulduğu iddia edildi. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler