Takip Et

SON DAKİKA

'Genç Çiftçi projesi' başvuruları azaldı

9 Mayıs 2017, Salı 16:35

     


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uyguladığı, bu yıl ikincisi düzenlenen “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi” programına müracaatlar sona erdi. Şartların geçen yıla göre ağırlaştırılması, başvuru sayılarında azalmaya neden oldu.

 

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017'de genç çiftçilere 483 milyon lira hibe kredisi vereceğini açıkladı. Geçen yıldan farklı olarak; 15 büyükbaş veya 50 küçükbaş hayvanı olanlar, 50 arılı kovanı olanlar, 2016’da genç çiftçi hibesi alanlar, projesi kabul edilmeyenler, projesi kabul edildiği halde sözleşme imzalamayanlar, öğrenci, vergi mükellefi, çalışan, aynı konuda başka bir hibeden yararlananlar ve bu şartları taşıyanların eşleri de 2017 yılı genç çiftçi hibe desteğinden yararlanamayacağı, bakanlıkça belirtildi. Kendisi, eşi veya babasından dolayı sosyal sağlık sigortası bulunanların da başvuru yapamadığı projeye talep, bu yıl az görüldü. 7 Nisan- 5 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan hibe başvuruları değerlendirmeye alınacak.

Geçen yıl 75 kişinin hibe başvurusu yaptığı Buharkent ilçesinde, bu yıl 37 kişi, şartları taşıdığı için müracaatta bulunabildi. “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi” programı kapsamında hazırlanan ve kazanana 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak projeler, değerlendirilmek üzere Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gönderilecek. (EBRU GÜLSOY)







 
Son Eklenen Haberler