Takip Et

SON DAKİKA

5. Aydın Tarım Fuarı 16 Şubat'ta açılacak

9 Ocak 2017, Pazartesi 15:29

     


Bu yıl 16-19 Şubat tarihlerinde Aydın Efeler Tariş depolarında gerçekleştirilecek Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı.

Aydın, Efeler Pamuk Tariş depolarında 16-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar hakkında açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Ege Bölgesi'nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın'da 5.’sini gerçekleştirecekleri Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile katılımcıların ürünlerini tanıtmasını, Aydınlıları da tarım alanındaki teknolojiyle buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bosnalı, şunları kaydetti:

"4. Tarım Fuarımızı İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya ve diğer illerden olmak üzere 143 bin ziyaretçi ve 35 milyon TL sıcak satışla bitirdik. Bu yıl fuarımızın 150 bin ziyaretçiye ulaşmasını tahmin ediyoruz. Fuarımız artık katılımcı firma sayısı, ziyaretçi sayısı ve sıcak satış göstergeleri açısından kendini ispat etmiştir. Bu rakamlar, fuarın en önemli başarı göstergelerindendir. Bundan sonraki amacımız; kalıcı ve modern bir fuar alanına sahip olarak, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ve ilimize kazandırılacak yeni fuarlar ile ilimizin birçok özelliğinin yanında, fuar kenti olarak da bilinirliğinin artmasının sağlanması olmalıdır. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizin makamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Efeler Ziraat Odası başkanlarımızla bir araya gelerek Büyükşehir Belediyemiz tarafından tekstil alanında yer alan fabrika binasının fuar alanına dönüştürülmesi için hazırlanan proje bilgisi paylaşıldı ve Sayın Valimiz tarafından da desteklendi” ifadelerine yer vererek açıklamasına şu şekilde devam etti. ''İlimizin ekonomik ve ticari potansiyelinin artırılması açısından önemli bir yeri olan 5.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarımıza herkesi bekliyoruz."

270 KATILIMCI 143 BİN ZİYARETÇİ GELMİŞTİ

Aydın Ticaret Borsası, Efeler Ziraat Odası ve Kobi Fuarcılık Ltd.Şti. iş birliğinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TOBB, KOSGEB, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, TÜMSİAD ve Ziraat Mühendisleri Odası desteğinde 09-12 Aralık 2015 tarihlerinde Aydın Merkez Fatih Kapalı Pazaryeri'nde 4.’sü gerçekleştirilen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, 270 katılımcı firma ile 143 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştı. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler