Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı arıcılar eğitim aldı

8 Ağustos 2015, Cumartesi 17:25

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından, “Sürdürebilirlik Eğitimleri” kapsamında, Aydınlı arıcılara yönelik eğitim düzenlendi.

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından 03-05 Ağustos 2015 tarihlerinde, Menemen Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde, arı yetiştiricilerine 2 günlük eğitim verildi.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Menemen Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Arıcılar Şubesi’nin katkı sunduğu eğitimlerde, Aydın’da arıcılık ve bal üretimi potansiyelinin doğru kullanılması, ana arı üretimi, arıcılık faaliyetleri ve kapasitenin geliştirilmesi ile işletmelerinin sürdürülebilirliklerinin arttırılmasına yönelik bilgiler eğitmenler tarafından katılımcılara ayrıntılı bir şekilde aktarıldı. Yaklaşık 10 kişinin katıldığı eğitim, 2 gün sürdü. Eğitimin teorik aşamasında; arıcılıkta en önemli konulardan biri olan kaliteli ana arı üretiminin önemi ve uygulama aşamaları ile ilgili bilgiler, Menemen Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Şube Şefi Üzeyir Karaca ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu tarafından yapılan sunumla anlatıldı. Teorik eğitim sonrası, Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Özsoy tarafından arıcılık uygulama arazisinde ana arı üretimiyle ilgili uygulama eğitimi verildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler