Takip Et

SON DAKİKA

Ziraat Odası 5 bin tavuk dağıttı

7 Ekim 2016, Cuma 09:52

     


İncirliova Ziraat Odası, kırsal kesimdeki üreticilerin yumurta ve tavuk ihtiyacını karşılamak amacıyla tanesi 17 liradan tavuk dağıtımı gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ziraat Odası’na başvuran vatandaşların talepleri doğrultusunda oda hizmet binası önünde gerçekleştirilen tavuk dağıtımına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde odaya gelen vatandaşlar, bölgeye uygun olan kara, beyaz, siyah, çil cinsi 5 bin tavuğu kısa sürede tüketti.

“ORGANİK BESİNLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen kuş gribinden ötürü tavukları imha edilen çiftçileri, tekrar organik besinlere yönlendirmek istediklerini ifade ederek şöyle dedi: “Gezdiğimiz yerlerde köylülerin marketlerden yumurta aldıklarını gördüm. Köylü demek; sütünü, kaymağını, peynirini, yumurtasını, tavuğunu kendisi üreten demektir. Yerimiz ve yurdumuz varken tavuk yetiştirmek için araştırmalara koyulduk. Bir işletmenin verdiği fiyat neticesinde İncirliova’dan siparişler aldık. İlk parti tamamlandı. Çok büyük bir istek olduğunu gördük. Vatandaşlarımızın organik besinler tüketmesini istiyoruz. Dışarıda 22 lira olan tavuğu 17 liradan temin ediyoruz. Bizim tek kazancımız çiftçiye hizmet etmektir.”

Başkan Kaykı, siparişle tavuk getirmeye devam edeceklerini kaydetti. (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler