Takip Et

SON DAKİKA

Mutlu, TOBB'da coğrafi işaret ve hibe programlarını anlattı

7 Şubat 2016, Pazar 14:31

     


Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gerçekleştirilen Uygunluk Değerlendirme Sistemi eğitimlerinde “Coğrafi İşaretler ve Hibe Programları” konusunda sunum yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Eğitime Türkiye Patent Enstitüsü (TPE), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri ile coğrafi işaret alan ve başvuruda bulunan oda ve borsaların temsilcileri katıldı. İki gün süren eğitimde, coğrafi işaret alan oda ve borsaların denetim sistemi kurmalarına katkı sağlamak üzere, belgelendirme kuruluşları için, denetim standardı olan TS EN ISO / IEC -17065:2012 Uygunluk Değerlendirme Sistemi standardı anlatıldı.

Eğitim, TPE Marka Uzmanı Serap Tepe Balaban'in Coğrafi İşaretler Başvuru ve Tescil Süreci, Coğrafi İşaret Danışmanı Huriye Kayabaşı'n Türkiye'de Coğrafi İşaretler AB Komisyonunda Tescil Uygulamaları, TSE Belgelendirme Merkez Başkanı Alper Veyisoglu'nun, TS EN ISO / IEC -17065:2012 Uygunluk Değerlendirme Sistemi, Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu'nun Coğrafi İşaretler ve Hibe Programları konusunda sunumları, katılımcıların soru cevapları ve katkıları ile tamamlandı.

Genel Sekreter Çimen Mutlu tarafından yapılan sunumda, Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması KOSGEB Tematik Projesi, Ekonomi Bakanlığı yöresel ürünlerden zeytin ve kuru incirin uluslararasılaşması konulu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi ile bugüne kadar yöresel ürünler ve coğrafi işaretlerin araştırılması, tanıtılması için yürütülen ve başvurulabilecek tüm hibe programları hakkında bilgi verildi.

Ayrıca KOSGEB destekleri içinde yer alan Sınai Mülkiyet Hakları desteği kapsamında; patent faydalı model, endüstriyel tasarım başvurularına 20 bin liraya kadar destek verilirken, coğrafi işaret belgelendirme süreci için herhangi bir desteğin söz konusu olmadığı ifade edildi. Mutlu, Aydın Ticaret Borsası olarak ilgili bakanlığa müracaat ederek, diğer oda ve borsalardan da destek beklediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler