Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yeni bir dönemi başlıyor

6 Nisan 2016, Çarşamba 15:45

     


Nazilli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda, hayvan alım-satımları yeni dönemde kurulumu tamamlanmış olan Canlı Hayvan Seans Salonu’nda yapılacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bölgedeki en büyük pazarlardan biri olan Nazilli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yeni bir dönem başlıyor. Nazilli Ticaret Borsası, 2012 yılında devralarak modernize ettiği Canlı Hayvan Pazarı’nda, üyeleri ve bölgedeki üreticilere verdiği hizmeti bir adım ileriye taşıdı.

Yeni dönemle ilgili bilgi veren Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu, “Yeni dönemde hayvan alım-satımları kurulumu tamamlanmış olan Canlı Hayvan Seans Salonu’muzda yapılacak. Canlı Hayvan Seans Salonu’nun faaliyete geçmesiyle birlikte hayvancılık sektöründe yaşanan kayıt dışı çalışmanın önüne geçilmiş olacak. Üreticilerimiz hayvanlarını damda satmak yerine Canlı Hayvan Seans Salonu’na getirerek güvenle satabilecek. Hayvanlar Seans Salonunda rayiç fiyatlar üzerinden açık artırma usulüne göre alıcılarla buluşacak. Hayvanlar elektronik kantarda tartılarak canlı baskül fiyatı üzerinden satılacağından hem alıcı, hem satıcı mağdur olmayacak. Hayvanlar hak ettiği değere satılacak” dedi.

TÜM ALICI VE SATICILARI DAVET ETTİ

Yeni dönemde alıcıların, satıcının ayağına gitmek zorunda kalmayacağını belirten Genel Sekreter Aşıkoğlu, şunları söyledi:

“Seans salonunda oturulan yerden alım yapabilecek. Hayvanlar satışa çıkmadan önce veterinerimiz tarafından detaylı muayene edilecek, ‘vücudunda herhangi bir kusur var mı? Hayvanın aşı durumu’ gibi özellikler satıştan önce alıcılara duyurulacak. Alıcılar, pazarımızda görevli olan Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimlerine müracaat ederek aldıkları hayvanları kendi işletmesine kaydettirebilecektir. Yine il dışına çıkarılacak hayvan nakilleri için rapor düzenlenecektir. Çok kısa bir sürede faaliyete geçecek olan canlı hayvan seans salonumuza tüm alıcı ve satıcıları davet ediyoruz.” (SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler