Takip Et

SON DAKİKA

Zorlu Enerji’den, 4'üncü sürdürülebilirlik raporu

5 Ekim 2016, Çarşamba 08:59

     


Yerli ve yenilenebilir enerji alanında referans projelere imza atan Zorlu Enerji Grubu, sürdürülebilirlik stratejisinin uzun vadeli belirlenmesi ve bu alandaki hedef ve aksiyonların iş süreçlerinin her noktasında uygulanması için oluşturduğu Sürdürülebilirlik Kurulu önderliğinde 4’üncü Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Zorlu Enerji Grubu’nun 2014-2015 dönemine ilişkin ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda değer yaratan yatırımları, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve sürdürülebilirlik vizyonunu içeren rapor, dünyada bu alanda kabul gören raporlama sistemi Küresel Raporlama Girişimi’nin (Global Reporting Initiative - GRI) Sürdürülebilirlik Raporlaması İlkeleri'nin son versiyonu olan G4 standardına uygun olarak hazırlandı.

BIST 100 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ’NE “GÖNÜLLÜ”

Zorlu Enerji Grubu olarak sürdürülebilirlik çalışmalarını etkili ve geniş kapsamlı bir şekilde yönetmek üzere, Ekim 2015’te, Sürdürülebilirlik Kurulu oluşturduklarını ve kurulun 4’üncü Sürdürülebilirlik Raporu’na liderlik ettiği bilgisini veren Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, “Grubumuz için sürdürülebilirlik konusunda öncelikli noktaları paydaşlarımızla birlikte belirleyerek yol haritamızı oluşturduk. Enerji sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan grubumuzda, uzun yıllardır ortaya koyduğumuz yaklaşımımızı geliştirerek ekonomi, çevre ve toplum için değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Sürdürülebilirliği enerjide arz güvenliği, rekabet ve çevre koruma ekseninde ele aldıklarını hatırlatan Çakır, Borsa İstanbul BIST 100’de işlem gören şirketlerin Ekim 2016 itibarıyla BIST Sürdürülebilirlik Endeksi kapsamında değerlendirileceğini belirterek, “Endekste yer almamız bu yıl zorunlu olmadığı halde gönüllü kategorisinde yer almak üzere başvuruda bulunduk. Zira uzun yıllardır sürdürülebilirlik bakış açısı, iş süreçlerimizin merkezinde yer alıyor. Ekim ayında açıklanacak endeksi büyük heyecanla bekliyoruz” dedi.

“REKABETÇİ GÜCÜMÜZÜ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE PARALELİNDE GELİŞTİRECEĞİZ”

Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, günümüzde ekonomik olduğu kadar sosyal ve çevresel sorumlulukların da şirketlerin üst düzey gündemine girdiğini kaydederek şöyle konuştu: “Sürdürülebilirlik artık şirketler için kurumsal sosyal sorumlulukla sınırlı değil. Başta bizim gibi enerji şirketleri olmak üzere şirketlerin strateji ve iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Zorlu Enerji Grubu olarak, bu anlayışla hareket ediyor ve düzenli bir şekilde Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınlıyoruz” diye konuştu. Sürdürülebilirlik çalışmaları ile iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratma, bilgi üretme ve paylaşmayı hedeflediklerini ifade eden Çakır, “Elektrik ticareti ve doğal gaz dağıtım alanlarındaki müşterilerimize güvene dayalı kesintisiz ve kaliteli hizmet verirken bir yandan da çevre konusunda yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarımızla sürdürülebilir bir gelecek için müşterilerimizin de katkı sunmaları için çalışmalarımıza devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İNSAN VE ÇEVREYE YATIRIM

Faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini 2010 yılından bu yana düzenli olarak hesaplayan Zorlu Enerji Grubu, 2014-2015 yıllarını kapsayan Sürdürülebilirlik Raporu’nda, toplam toplumsal yatırım miktarının 2012-2013 dönemine göre yüzde 171’lik bir artışla 3 milyar 106 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak imkanları kısıtlı yerel yönetimlere toplumsal hizmet sağlanması ve yerel halkın yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik faaliyetlerine destek olmayı amaçlayan Zorlu Enerji Grubu, köylere içme ve kullanma suyu temini, yol, kanalizasyon, yerel kültürel ve geleneksel etkinlik sponsorlukları gibi farklı alanlarda topluma katkı sunmak için çalışıyor. (HAKAN AKIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler