Takip Et

SON DAKİKA

"Künye uygulaması hakkında bilgimiz yok"

5 Ekim 2016, Çarşamba 09:45

     


Aydınlı pazarcılar, yeni yürürlüğe giren ‘Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Kullanılacak Künyelere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği’ hakkında bilgiye sahip olmadıklarını ve bu uygulamanın pazarda yürütülmesinin zor olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Pazarcı Celal Özkan, toptan ve perakende satışlarda yürürlüğe giren uygulamayla henüz karşılaşmadıklarını belirterek, “Kararın pazara uğrayacağını düşünmüyorum. İçeriği hakkında fikrimiz yok. Tebliğin büyük marketlere ve ihracat yapılan ürünlerde uygulanacağını düşünüyorum. Kaliteli ürünlerde geçerli olur, gerisi kalır” dedi.

Adem Sakman, “2017 yılında kapalı pazar yerlerine geçilecek diye biliyoruz. O zaman toptan ve perakende alımlar bir düzene oturtulursa belki mümkün olur. Ancak ürünün alım satım işleri çok karışık. Herkes toptan alıyor. Alan başka birine de mal satıyor. Kullanılabilecek bir düzen oturtulursa, ancak o zaman gerçekleşir” dedi.

Mehmet Can İldeniz, “Benim öncelikli isteğim artık kapalı pazar yerlerine geçmemiz. Bu şekilde vatandaş da biz de çok sorun yaşıyoruz. Bu yüzden sabırsızlıkla 2017 yılını bekliyoruz. Bu çözülebilir bir sorun. Künye uygulaması hakkında bir bilgim yok. Şimdilik toptan alınan ürünlerde künye yok. Belki yavaş yavaş uygulanır” dedi. (Merve DANIŞMAN)

Sebze ve meyve ticaretinde künye uygulaması olumlu karşılandı

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler