Takip Et

SON DAKİKA

Hobisi 3. mesleği oldu

5 Haziran 2017, Pazartesi 15:29

     


Yenipazar'da solistlik yapan Ferhat Ekizoğlu(30), boş zamanının fazla olması nedeniyle önce tuhafiye dükkanı açtı. Hobi olarak 2 tane saanen ırkı keçi alan Ekizoğlu, şimdi de 40 tane keçi besleyip, 3. mesleğe sahip oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yenipazar'ın tüm eğlence ve düğün cemiyetlerinin solistliğini yapan Ferhat Ekizoğlu, boş zamanlarını değerlendirmek için önce tuhafiyeci, şimdi de keçi çiftliğine sahip olduğunu ifade etti. Ekizoğlu, keçilere olan merakı nedeniyle aldığı 2 keçi ile çiftlik sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

 

ANNE SÜTÜNE EŞ DEĞER"

Keçi sütünün, anne sütüne eş değer olduğunu ve bu nedenle keçi sütü ve peynirine büyük talep olduğunu söyleyen Ekizoğlu, "Yenipazar'da solistlik ve esnaflık yapıyorum. Keçilere olan merakım olduğundan 5 yıl önce hobi olarak saanen ırkı 2 keçi aldım. Bu keçiler, doğumlarında ikiz veya 3'üz yavruluyor. Böylelikle çok çabuk çoğalıyor. Şu ana kadar çiftlikteki keçi sayısı 100-150'ye rahatlıkla ulaşacaktı. Ben, bu kadarını bakamayacağım ve bu ırkın çoğaltılmasını istediğimden satıyorum. Keçi eti, sütü ve peynirini tüm halkımıza tanıtmak istiyoruz. Çünkü, keçi sütü anne sütüne eş değer, insan sağlığı için çok faydalı. İnsanlar da keçinin kokması nedeniyle sütünün ve diğer ürünlerinin kokacağı yönünde yanlış bir algı var. Diğer ırklarda kısmen haklılık payı olabilir, ama bu ırkın etinde, sütünde ve peynirinde kesinlikle böyle bir sorun yok. Şu anda makine ile 8 tanesini sağdığım sütün litresini 4- 4 buçuk liradan, peynirini de kilosu 20 TL'ye sayıyorum. Bu ırkın sütü, peyniri ve eti vatandaşlar tarafından sevilmeye başlandı ve talepleri de her geçen gün artıyor" dedi.

 

"KIRMIZI ETİN ATEŞİNİ KÜÇÜKBAŞ DÜŞÜRÜR"

Kurban bayramında, kurbanlıkların fiyatının yüksek olacağını iddia eden Ekizoğlu, "Eskiye oranla küçükbaş hayvan sayısında çok ciddi düşüş var. Bu durum kırmızı etin ateşini yükseltiyor. Kurban bayramında bunu daha iyi anlayacağız, çünkü fiyatlar yüksek olacak. Büyükbaş hayvancılıkla uğraşanların veya imkanı olan herkesin mutlaka küçükbaş hayvan beslemelerini öneririm. Yoksa bu kırmızı etin fiyatı düşmez, aksine yükseliş devam eder" dedi. (ERDAL AYDIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler