Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent’te bağ budamaları başladı

5 Ocak 2017, Perşembe 17:55

     


Aydın’ın en önemli bağcılık merkezi olan Buharkent’te kış budamaları başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Üzüm çeşidi olarak orta dönem üzümleri olan sultaniye, razaki, horozkarası, Michelle Pallieri,erkenci üzüm olarak da superior ve Trakya ilkeren yetiştirilen Buharkent’te budamalar başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar,

“Buharkent, Aydın ilinde en geniş bağ alanlarına sahip olan ilçemiz olarak bağ alanlarındaki üretimle de il liderliğini taşımaktadır. 2010 yılından itibaren ilçe genelinde uyguladığımız projeler ve yaptığımız çalışmalar ve eğitim faaliyetleri ile 670 dekar olan bağ miktarını 3 bin dekarın üzerine yükseltmiş durumdayız.

Buharkent, kendine has mikro klima yapısı ile bağcılık için en uygun iklim, coğrafi yapı ve toprak özelliklerini taşımaktadır. Yayla ve ova kesiminde iki farklı bakış açısı ve uygulama ile iki ayrı mevsimde üzüm yetiştirme imkanın sahibiz. Ovada erkenci Trakya ilkeren ve superior cinsi üzümleri temmuz ayı başında pazara arz ederken yayla kesiminde eylül ayı sonu itibari ile geç dönem üzümlerini üretebilmekteyiz.

Bağcılıkta verimin ilk şartı budamadır. Bunun için de Sarıgöl Ziraat Odası ile sürmekte olan işbirliğimizin sonucu sertifikalı budama elemanları ile budama çalışmalarını başlattık.

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu ile sürdürmekte olduğumuz, “Buharkent’te Yeni Üzüm Çeşitleri” adlı proje kapsamında 18 Ocak’ta bilimsel bir toplantı düzenledik. Bütün bağcılarımız ve konunun tarafları olarak belirtilen günde toplantıda bulunacağız. Buharkent Ziraat Odası’nın Gündoğan Mahallesinde uygulamaya koyduğu “Yayla Bağcılığı” projesi” nin tamamlanmasına her türlü katkıyı veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Fuat Aktaş’a Buharkent üreticileri adına teşekkür ederim” dedi. (HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler