Takip Et

SON DAKİKA

GEKA Yönetimi Aydın'da toplandı

4 Aralık 2019, Çarşamba 17:06

     


Aydın Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısına, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlık etti.

Toplantıya Civelek'in yanı sıra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve kurum müdürleri katıldı. Ege Bölgesi’nin yatırımları konuşulan toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçioğlu ve kendisini temsilen hiç kimsenin katılmaması dikkat çekti.

GEKA Dönem Başkanı Muğla Valisi Esengül Civelek, “Aydın’da gerçekleştirdiğimiz bu toplantıya öncelikle ajansımızın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerimizi gözden geçirirken günümüzde yapılacak çalışmaları yönetim kurulu olarak istişare edeceğiz. Söz konusu faaliyetlerden kısaca söz etmek gerekirse, öncelikle paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz AR-GE inovasyon zirvesi ve sergisi 10. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı ile YÖREX Fuarı kapsamında organize ettiğimiz, Kırsal Kalkınmada Kooperatifçilik Paneli’nden bahsedebiliriz. Ayrıca ajansımızın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği A Bridge Made of Home Textile organizasyonunda Arap Yarımadası, Kuzey Afrika ülkelerinden gelen 30 ithalatçı firmanın temsilcisi yaklaşık 60 üretici firmanın temsilcisiyle eşleştirilerek, 400’e yakın ikili iş görüşmesi yapıldı. Kısa ve orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek ve bölge kalkınmasına katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarına destekleme amacıyla yürüttüğümüz Fizibilite Destek Programı için son dönemde ajansa başvurusu yapılan projeler kurulumuz tarafından incelenerek bugün onaylanacaktır. Diğer destek mekanizmamız olan Teknik Destek Programı’nda yıl içerisinde 49 adet proje başarılı bulunarak, uygulama aşamasına geçilmiştir. Son olarak bu toplantımızda 2020 Yılı Mali Destek Programları genel çerçeveleri Yönetim Kurulu’na sunulurken, ajansımız tarafından 2020 yılında gerçekleşmesi planlanan faaliyetlerin yer aldığı 2020 Yılı Çalışma Programı’nda istişare edilecek gündem maddeleri arasında yer alacaktır. Toplantıda alacağımız kararların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. (MEHMET RAŞİT AKBALIK)







 
Son Eklenen Haberler