Takip Et

SON DAKİKA

SGK'nın yeni binasına "İŞ'' kondu

4 Ekim 2016, Salı 14:22

     


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü'nün, Kadın Doğum Çocuk Hastanesi karşısına yapılan hizmet binasına taşınmamasının nedeninin, İŞ-KUR İl Müdürlüğü'nün, binanın ikinci katını kiralamak istemesi olduğu ortaya çıktı.

Yüklenici firma tarafından 2014 yılının Temmuz ayında inşaatına başlanan ve toplam 16 bin metrekare kapalı alanı bulunan SGK yeni hizmet binasının 2. katını İŞ-KUR İl Müdürlüğü'nün kiralamak istemesi, iki kurumun müdür vekillerini karşı karşı getirdi.

Yaklaşık 16 milyon liraya mal olan 5 katlı SGK hizmet binasına taşınmak için gün sayan ve mevcut binadaki sıkışık ortamdan kurtulmak isteyen SGK İl Müdürlüğü çalışanları, ortaya çıkan gelişme sonrası hayal kırıklığı yaşarken olayın görevden alınan Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü Rıfat Kocaoğlu ile Aydın İŞ-KUR İl Müdürü Rahmi Terzi'den kaynaklandığı, SGK Aydın İl Müdür Vekili Tayfun Akbulut ile İŞ-KUR İl Müdür Vekili Ali Taşçı'nın, gelişmeleri, bağlı bulundukları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan takip ettikleri öğrenildi. SGK İl Müdür Vekili Akbulut, olayın kendilerinden kaynaklanmadığını ve şu aşamada açıklama yapamayacağını belirtti.

- YÜKLENİCİ FİRMA OLMAZ DESE DE...

Bu arada Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün yeni yapılan SGK binasının 2. katını kiraladığı, ancak binayı yapan yüklenici firmanın, teknik anlamda bunun mümkün olamayacağını belirttiği bildirilirken binanın, bir başka devlet kurumuna kiralanması, "trajikomik" bir gelişme olarak değerlendirildi.

SGK İl Müdürlüğü yetkililerinin İŞ-KUR İl Müdürlüğü'ne Torlak mevkisindeki beş katlı PTT'nin kargo dağıtımı yapılan binasını önerdiği, ancak bu önerinin de kabul görmediği kaydedildi..

İki kurumun müdür vekillerini zor durumda bırakan olayda son gelinen noktada SGK İl Müdürlüğü'nün 45 bin TL kira istediği, ancak İŞ-Kur İl Müdürlüğü'nün binayı 10 bin liraya kiralama çabasında olduğu belirtildi. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler