Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye'den 20 milyon dolarlık tarım desteği

4 Temmuz 2017, Salı 14:51

     


Türkiye, BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Orta Asya ve Kafkaslar’da gıda güvenliği, kırsal kalkınma ve doğal kaynak yönetiminin geliştirilmesini amaçlayan çalışmaları için bugün 20 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı. Açıklama dün FAO’nun idari konferansındaki törende gerçekleşti.

 

 

FAO Genel Direktörü José Graziano da Silva törendeki açılış konuşmasında Türkiye’nin bölgede ve dünyada bir işbirliği modeli olarak görülen siyasi ve mali desteğine övgüde bulundu. Graziano da Silva “FAO ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden bir işbirliğimiz var. Bu son yıllarda gelişti ve şimdi FAO Ortaklık Programı’nın ikinci safhası alt bölgede daha da görünür olacak” ifadelerini kullandı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de törendeki konuşmasında, “7 ülkede 28 projeyi kapsayan FAO-Türkiye Ortaklık Programı’nın ilk safhasını tamamladık. Roma’da bugün [dün] ve aynı zamanda Ankara’da özel bir etkinlikle faaliyete geçireceğimiz programın ikinci safhasında programın kapsamının daha da genişletileceğini ve birçok önemli girişimin başlatılacağını umuyoruz” dedi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 10 milyon dolar katkısı ile Türkiye 2009’da başlatılan FAO-Türkiye Ortaklık Programı’nın ikinci safhasına desteğini taahhüt etti.

 

2017-2020 yıllarını kapsayan ikinci safha Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Türkiye, Özbekistan ve ötesinde gıda güvenliği ve beslenme, tarımsal ve kırsal kalkınma, doğal kaynakların korunması ve yönetimi, tarımsal politikalar ve gıda güvenilirliği alanlarındaki faaliyetleri karşılayacak.

 

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı da bölgedeki ormanların ve diğer doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini desteklemek için FAO-Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı’na ayrıca 10 milyon dolar daha ayırdı.

Yeni yardım dilimleri iki ortaklık programı altında ülkenin yardımları 30 milyon dolar olurken Türkiye, Avrupa Birliği dışında FAO’nun Doğu Avrupa ve Orta Asya’daki faaliyetlerine en fazla bağışta bulunan ülke haline geldi.

 

Ortaklığın 2009-2016 dönemini kapsayan ilk safhasında ayrılan 10 milyon dolar koruyucu tarım, entegre zararlı yönetimi, çiftlik hayvanı verimliliği, sorumlu balıkçılık yönetimi gibi modern ve sürdürülebilir tarımsal uygulamalarda bölgedeki çiftçilerin, ormancıların, göçebe çobanların ve ulusal makamların kapasitelerini güçlendirdi.

 

FAO Konferansı’ndaki beş ana sergiden birisi olan FAO-Türkiye Ortaklık Programı’nı anlatan özel fotoğraf sergisi de dün Bakan Çelik ve FAO Avrupa ve Orta Asya Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin tarafından törenle açıldı. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler