Takip Et

SON DAKİKA

“Erdoğan ile Çerçioğlu’nun çağrısı Aydınlıları etkiledi”

4 Ocak 2017, Çarşamba 07:30

     


7 Aralık 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar bozdurma çağrısına uyan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 1071 dolarını bozdurduğu Efeler’de bulunan Menderes Döviz Bürosu’nun işletmecisi İlhan Gönendi, 1 ay içinde onlarca Aydınlı vatandaşın ellerindeki dolarlarını bozdurarak ekonomiye destek verdiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydınlıların Erdoğan’ın çağrısı ve Çerçioğlu’nun 1071 dolar bozdurması sonrasında dolar bozdurma konusunda duyarlılıklarının arttığını söyleyen Gönendi, “Başkan Çerçioğlu’nun dolarını bozdurduğunun ertesi günü elinde 50 dolardan tutun 500 dolarla gelip de döviz birikimini liraya çeviren vatandaşlarımız oldu. Ancak bu yeterli değil. Artık topyekün birlik ve beraberlik olmak zorundayız” dedi.

“ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜRLERİMİ YİNELİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Lirası’na destek verilmesi amacıyla dolar bozdurma çağrısına uymadaki maksadın birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen İlhan Gönendi, “Özlem Çerçioğlu bu hassas konuya duyarlılıkla yaklaşmış ve öncü bir rol üstlenmiştir. Kendisi 1071 dolarını bozdurarak halkımıza da çağrıda bulunmuştur. Kendisine duyarlılığından ötürü teşekkürlerimi yineliyorum. Yaklaşık 1 aylık süreç dahilinde vatandaşlarımız özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Çerçioğlu’nun çağrılarına kayıtsız kalmadı. Şu da bir gerçek ki, Aydın’da eskiye nazaran döviz birikimi daha az. Hükümetimiz yeni yeni tedbirler alıyor ancak en çok üretime destek verilmelidir. Aydın’dan konuşacak olursak bu memleketin çiftçisine sahip çıkacağız. Çiftçi ve sanayicimizi üretime yönlendireceğiz” diye konuştu.

“BİRLİK OLURSAK DÖVİZ BU DERECE YÜKSELMEZ”

“Türkiye’de Türk Milleti olarak yüzyıllardır Türkiye’de yaşamanın bedelini ödüyoruz” diyen Gönendi, “Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Terör belası ve bir sürü sıkıntılı süreçlerle uğraşıyoruz. Bu terör belasıyla mücadele siyasi bir mesele değil, memleket meselesidir. Hep birlikte bu ülkede yaşıyorsak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekir. Eğer bir ve beraber olursak dövizimiz yine yükselir ama bu denli yükselmez. Doların bu denli yükselmesinin ekonomik boyutu cari açıkla da ilgilidir. İhracat ve ithalatımız arasındaki fark cari açığa neden oluyor. Bu cari açık olduğu müddetçe durdurmamız biraz zor gibi gözüküyor. Biz bunu dış ülkedeki fonlara Türkiye olarak yüksek faiz vererek karşılıyoruz. Ekonomik olarak dışa bağlıyız. Kendi ayaklarımızın üzerinde doğal kaynaklarımızı kullanarak cari açığı kapatırsak o zaman dövizin önlemez yükselişini de durdururuz” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler