Takip Et

SON DAKİKA

AYTO harç ödemelerinin tahsilini yapacak

4 Ocak 2017, Çarşamba 13:51

     


Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de katıldığı bir konsey toplantısında dile getirdiği, harçların banka ve vergi dairelerine ödenmesi problemi, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği'nin girişimleri sonucunda kanunda yapılan değişiklikle ortadan kalktı.

Yapılan düzenleme sonucunda 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren ticaret sicil işlemlerinden doğan harç ödemelerinin Aydın Ticaret Odası'nda da tahsil edilmeye başlandığını belirten Ülken, vergi dairelerine yapılacak ödemelerin artık kendi odaları aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Ülken, şunları kaydetti:

"2010 yılında yapılan düzenleme ile bazı banka ve vergi dairelerine yatırılan sicil harçları, yeni yılla birlikte odalarda tahsil edilecek. Böylece üyelerimizin yaşadığı zaman kaybı ve bürokrasi yükü ortadan kalkmış olacaktır. Bilindiği gibi ticaret sicil müdürlüklerinde yapılan işlemler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili yönetmelikleri gereğince harca tabidir. Üyelerimiz ticaret sicil müdürlüklerinden almak istedikleri yetki belgesi, sicil tasdiknamesi, ihale belgesi ile kuruluş ve değişiklik işlemlerinde olduğu gibi sicil harcı ödemelerini bankalara ya da vergi dairelerine yapıyorlardı. Ticaret hayatında satın alınamayan en değerli sermayenin zaman olduğunu düşündüğümüzde bu durum önemli vakit kaybına ve bürokratik aksaklıklara neden olmaktaydı. Yapılan yeni düzenleme ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına bu harçların tahsilâtları odalara devredilmiştir. Artık üyelerimiz işlemlerini daha hızlı ve zaman kaybetmeden bitirmiş olacaktır. Üyelerimizle ilgili bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda olduğu gibi bu değişikliğin yapılmasında da büyük emeği olan Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etmek istiyorum.” (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler