Takip Et

/>

SON DAKİKA

TKDK’dan Koçarlı Tariş’e yüzde 50 hibe

3 Mart 2015, Salı 12:18

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, Koçarlı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nin Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi kapsamında sunduğu projeye 5 ay içinde cevap vererek yüzde 50 hibe desteği sağladı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TKDK’nin 12. başvuru çağrı döneminde TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü’ne 1 milyon 202 bin 210 lira bütçeli projeyle başvuruda bulunan Koçarlı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’ne, TKDK, 553 bin 280 lira hibe desteğinde bulundu. Kooperatif alınan hibe desteğiyle makine ekipmanlarını yeniledi.

“TKDK SAYESİNDE TESİSİMİZİ YENİLEDİK”

Koçarlı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi ambar memuru ve sorumlusu Mehmet Cengiz, vatandaşın maddi gücü yetmediği zamanlarda TKDK gibi hibe veren kuruluşların, yatırımcıları desteklediğini belirterek, şunları söyledi:

“TKDK’dan destek almış diğer kooperatifler sayesinde, TKDK hakkında bilgi sahibi olduk. Biz de TKDK’ye proje sunmaya karar verdik. Vatandaşın maddi gücü yetmediği yerlerde TKDK gibi hibe veren kuruluşlar yatırımcıları destekliyor ve daha modern tesisler yapılmasını sağlıyor. Elimizdeki makineler bize yetersiz geldiği için kooperatif olarak TKDK’den modernizasyon ve kapasite artırımı kapsamında destek aldık. Aldığımız makine ekipmanları sayesinde tesisimizi ve makineleri yeniledik. Tesisimiz 1950 yılında yapıldığı için binamız eski. İlerleyen dönemlerde tekrar TKDK’ya proje sunup hibe desteklerinden yararlanarak yeni tesis kurulmasında da destek almayı planlıyoruz. TKDK’nin sunmuş olduğu desteklerden dolayı tüm TKDK çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler