Takip Et

SON DAKİKA

Çilek alternatif ürün olacak

3 Ocak 2017, Salı 10:10

     


Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinatörlüğünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası desteğinde Karacasu'da kurulan örnek bahçede yetiştirilen çilek, olumlu sonuç verdi. Örnek çilek bahçesini inceleyen Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Geçmez, “Çilek, böyle giderse yüzümüzü güldürecek inşallah. İlk meyvesini verecek olduğu bahar aylarında çilek festivali yapmayı planlıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ÇİLEK FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Karacasu'nun Cuma Mahallesi’nde, müteahhit Mehmet Gökdemir’in tahsis ettiği 6 dekar arazinin 2,5 dekarında iyi tarım uygulaması kapsamında örtü altı çilek yetiştiriciliği başlatıldı. Ağustos ayında örnek bahçeye dikilen çilek fideleri beş ayda iyice gelişti. Ürünün, hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düştüğü soğuklardan etkilenmediği görülürken herhangi bir aksilik olmaması halinde bahar aylarında hasat yapılacağı belirtildi. Hasatla birlikte çilek festivali de düzenleneceği açıklandı.

ALLAH MAHÇUP ETMEDİ

Alternatif ürün olarak Sultanhisar çileğini örnek aldıklarını belirten Vakıf Müdürü Mustafa Geçmez, Karacasu'da alternatif ürün olarak ilk kez denedikleri çileğin iyi sonuç verdiğini söyledi. Havalar soğumadan ilk meyveyi koparıp yemenin nasip olduğunu söyleyen Müdür Geçmez, “Sultanhisar’dan gelen ziraat mühendisi hocalarımızın tavsiyesi üzerine ilk kez örtü altı çilek yetiştirdik. Amacımız, para kazanmaktan çok iyi tarım uygulaması yaparak üreticiye örnek olmaktı. 2,5 dekara yaklaşık 25 bin lira harcadık. Yaptığımız araştırmaya göre dekar başına ettiğimiz masrafın iki katı kar elde edebileceğiz. Elde ettiğimiz müspet sonuç karşısında üreticilerimize tavsiye edeceğiz. Kendi imkanlarımızla denedik ve başardık. Çilek yüzümüzü güldürdü. Allah mahcup etmedi” dedi.

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILIYOR

Projenin bir de eğitim ayağının olduğunu vurgulayan Vakıf Müdürü Geçmez, bir iki hafta içinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde “Alternatif çilek yetiştiriciliği” kursu açılacağını söyledi. Kurs kayıtlarının başladığını ve şu ana kadar 20 kişinin kaydını yaptırdığını ifade eden Geçmez, “136 saat sürecek kursa katılmak isteyenler kayıtlarını yaptırabilir” diye konuştu. Geçmez, projeye ekipman desteği veren Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ve Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü'ne de katkılarından dolayı teşekkür etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler