Takip Et

/>

SON DAKİKA

Nazilli'nin yıldızları ödüllendirildi

2 Nisan 2017, Pazar 15:17

     


Nazilli Ticaret Borsası’nda ürünlerini en çok tescil ettiren firmaların yetkililerine plaket verildi. 'Yıldızların Tescili' adı altında düzenlenen programda, firma yetkililerinin ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci takdim etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Nazilli Ticaret Borsası tarafından düzenlenen 'Yıldızların Tescili' ödül törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Partili Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli ve iş adamı katıldı.

Aydın incirinin yüzde 50'sinin Nazilli Ticaret Borsası'nda işlem gördüğünü belirten Borsa Başkanı Ziya Aksüt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2016 yılına ait faaliyetlerden dolayı tarım ürünlerine artı değer kazandırarak Türk ekonomisine katkıda bulunan 20 üyemizin ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Bu üyelerimizin cesaretlendirilmesi için bu töreni yaptık. Bu değeri oluşturan üyelerimize üstün hizmet verebilmek için borsamızın ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin üstün çalışmaları devam ediyor. Ayrıca borsamız, Aydın ilinin en değerli ticari ürünü kuru incire çok önem veriyor. Nazilli, bu ürünün yüzde 50'sinin işlem gördüğü bir ilçemizdir. Nazilli olarak faaliyetlerimizi milli ürünümüz olan incir üzerinde yoğunlaştırarak 15 yıllık bir çalışmayla Türkiye rekoltesinin yüzde 50’sinin işlendiği yer haline getirdik. Sayın bakanımızdan, valimizden ve belediye başkanımızdan sorunlarımız ile ilgili yazılı taleplerimiz de olacak. İncir denildiği zaman akla Nazilli'yi, Nazilli denilince de akla inciri getirecek bir projemiz var. Tabi bunları gerçekleştirmek için fiziki anlamı da değerlendirmek lazım. Bölgemizdeki diğer önemli ürünümüz pamuktur. Bunun yanında, hayvancılığı da geliştirmek için Nazilli Belediyesi'nden ücreti mukabilinde aldığımız yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerine bir hayvan pazarı yaptık ve buradaki işlem hacmimiz bugüne kadar 5 kat arttı ve bölgemizdeki hayvancılığa da katkıda bulunmuş olduk” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ'DEN MÜJDELER

AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'a yapılacak olan bölge hastanesinin temelinin, Denizli Bölge Hastanesi ile birlikte bu yıl atılacağını açıkladı. Öncelikle Türkiye ekonomisini değerlendiren Bakan Zeybekci, ülke ekonomisinin gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çekti. Zeybekci, “Tek sorunumuz; biz yaptıklarımızı anlatamıyoruz. Biz Türkiye’de sanayicimize, ihracatçımıza, esnafımıza, çiftçimize, tarım ihracatçımıza sağladığımız imkanları anlatamıyoruz. 2016 yılında tüm sanayici ve ihracatçımızla görüşerek, istişareler sonunda bir teşvik sistemi ve ihracat destek sistemlerini hayata geçirdik. İhracatçılarımızın istediği tüm destek ve teşvikleri verdik. Ama anladık ki bizim bunu Nazilli’ye de anlatmamız lazım. Şu andan itibaren beraberimde gelen genel müdürlerimize de talimatı veriyorum. Buradaki ortamı ayarlasınlar ve tüm protokol üyeleri ile sanayicimize tüm destek ve imkanları anlatsınlar. Eğer siz bizim hedef olarak gösterdiğimiz ülkelere ihracat yapıyorsanız yüzde 100 mamul desteği alıyorsunuz. Nazilli’deki Ticaret Borsamız dahil, katıldığınız tüm yurt dışı ve içi fuarlarınıza destek veriyoruz. Daha yüzlerce desteğimiz var. İhracatta 2016 yılı bütçesinde 1 olan desteğimiz 2017 yılı bütçesinde 3 oldu. Yani bir milyar olan desteğimiz 2017’de 5 milyarı geçecek. Zeytinyağındaki desteğimiz, ambalaj küçüldükçe artacak. Yani katma değerli ürün arttıkça destek de artacak. Zeytin ve İncir ile ilgili talebiniz her şekilde desteklenecektir. Nazilli’nin 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak ne gerekiyorsa yapılacaktır. Değerli belediye başkanımızı, gecenin bir yarısı da olsa bekliyorum. Kapım size sonuna kadar açık. Nazilli ne isterse yapmaya hazırım” dedi.

"ŞAHLANAN BİR EGE YAPACAĞIZ"

Ege Bölgesi'nin tamamı için de projelerinin olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, İzmir-Antalya Hızlı Tren hattının 2017-2018 içerisinde temel atılacağını açıkladı. Turizm açısından bölgenin ivme kazanacağını ifade eden Zeybekci, “2 kez başarısız olduğumuz İzmir Expo değil Ege Expo için başvuracağız. Ege bir bütün olarak gelişecek. Aydın’ın yağ-bal akan ovaları, dağları, termal kaynakları ve daha birçok zenginliğimiz, en iyi şekilde değerlendirerek ayakları üzerinde şahlanan bir Ege yapacağız” dedi.

ÖDÜLLERİNİ BAKAN ZEYBEKCİ VERDİ

Bakan Zeybekci, konuşmasının sonunda 2016 yılında Nazilli Ticaret Borsası’nda ürünlerini en çok tescil ettiren 20 firma yetkilisine plaketlerini takdim etti. Nazilli ve çevresi başta olmak üzere yaklaşık 10 ilçenin sütünü toplayarak işleyen ÖRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Kapucu ve ürününü en çok tescil ettiren yıldızların plaketini Bakan Zeybekci takdim etti. Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Borsa Meclis Başkanı Nevzat İzgü ve yönetim kurulu üyeleri, Bakan Zeybekçi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve efe heykelleri takdim etti. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler