Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ ile o lise arasında yenilikçi tasarım eğitimi iş birliği başlıyor

31 Ocak 2024, Çarşamba 16:21

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasındaki kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı. Eğitim ve kültür alanlarında “Yapay Zeka ve Genişletilmiş Gerçeklik Tasarım” atölyeleri ile Avrupa Birliği ve Erasmus projelerine odaklanarak öğrencilere zengin bir eğitim deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Bu iş birliği, öğrencilerin akademik başarılarına destek olmanın yanı sıra Üniversitemizin toplumsal katkı stratejisi çerçevesinde diğer eğitim kurumlarıyla etkileşimini güçlendirmeyi amaçlıyor. Özellikle eğitim müfredatlarına yenilikçi tasarım teknolojilerinin entegrasyonunu ve sürdürülebilirliğini konu alan uluslararası projelerin geliştirilmesiyle, öğrencilerin tasarım süreçlerine ve çeşitli ekosistem dinamiklerine daha açık ve hazır bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.

ADÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Barış Atiker, "Bu iş birliği, eğitim kurumları arasında sadece bilgi transferini değil, aynı zamanda yenilikçi tasarım teknolojilerinin sağlayacağı üretim hızı ve verimlilikteki göz alıcı gelişmeleri paylaşmayı öngörüyor. Öğrencilerimiz, çok erken yaşlarda dijital dönüşümün tasarım alanındaki etkileri üzerine farklı deneyimler kazanarak, geleceğin tasarımcıları olma yolunda önemli adımlar atacaklar" dedi.

Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cevriye Ayyıldız ise, protokolün eğitim kalitesi ve çeşitliliği açısından güçlü bir köprü işlevi gördüğünü ve gerçekleştirilecek çalışmaların somut hedefler doğrultusunda önemli çıktılara dönüşeceğini vurguladı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler