Takip Et

SON DAKİKA

Projesi Estonya üzerinden kabul oldu

29 Kasım 2015, Pazar 20:25

     


İncirliova Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Ortaokulu'nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı (Erasmus Learn&Share) projesi Türkiye üzerinden değil, Estonya üzerinde kabul oldu. Tabletin kullanımı kapsamında faydalı olacak proje beş ülkenin ortak projesi olacak.

Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Ortaokulu İngilizce öğretmeni Serhan Ünal, Ali Testici ve Mehmet Bilgili, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı (Erasmus Learn&Share) projesi kapsamında tabletlerin öğrenciler ve toplum tarafından kullanılması konusunda yaptıkları başvuru Estonya üzerinde kabul oldu.

Projenin tanıtımı İncirliova ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan ve Okul Müdürü Serkan Özkan’a sinevizyon şeklinde anlatıldı. 15-22 Ekim tarihleri arasında Finlandiya’ya giden proje öğretmenleri burada öğrendikleri projeyi anlattı. Estonya, Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Finlandiya’nın ortaklaşa olarak yapacağı AB Birliği projesi çalışmalarının bütçesi 47 bin Avro olarak belirlenmiş. İngilizce Öğretmeni Serdar Ünal, Türkiye’de öğrencilerin tableti birer oyun aracı olarak kullandıklarını ifade ederek Avrupa ülkelerinde özellikle gittikleri Finlandiya’da tabletlerin ders ve bilim açısından kullanıldığını ve hiçbir tablette oyun olmadığı, oyunun yasak olduğu söyledi.

MART AYINDA YABANCI KONUKLARI AĞIRLAYACAKLAR

Projeyle ilgili ilk toplantının Mart ayı içerisinde kendi okullarında yapılacağını ve yabancı konukları ağırlayarak tablet konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını anlattı. Yabancı ülkelerden proje tanıtımına 6 öğrenci ve üç öğretmenin katılacağını belirten Ünal, çalışmaların çok faydalı geçeceğine değindi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan ise, tablet projesinin çok güzel olduğunu, genç ve dinamik öğretmenlerin yaptığı bu tür projeleri beğeniyle takip ettiklerini belirtti ve başarılar diledi. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler