Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı Anaokulu Avrupa okullarıyla buluşuyor

27 Ekim 2015, Salı 09:05

     


UNICEF Türkiye Milli Komitesi Seyda Kayhan Anaokulu tarafından hazırlanan Avrupa okullarıyla ortaklık projesi kabul edildi. ‘Avrupa’da Birlikte Yaşayabilmek İçin Çok Kültürlülüğü Öğrenmek’ Projesi, Fransa koordinatörlüğünde yürütülecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitime 6 yıl önce başlayan Seyda Kayhan Anaokulu, Erasmus KA2 Okul Eğitimi stratejik ortaklıklar projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Öğrencilerin oyunlarıyla desteklenen tanıtıma, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, Sabahattin Yakıcı, birçok okul müdürü ve veliler katıldı. 2015-2017 yılları arasında 2 yıl boyunca devam edecek olan proje ‘Avrupa’da Birlikte Yaşayabilmek İçin Çok Kültürlülüğü Öğrenmek’ başlığı adı altında ve Fransa koordinatörlüğünde yürütülecek. UNICEF Türkiye Milli Komitesi Seyda Kayhan Anaokulu Müdiresi Derya Çetin, farklı ülkelerdeki eğitim uygulamalarını yerinde gözlemleme fırsatı bulduklarını belirterek, ‘’Kurum olarak biz de ortaklarımız olan Fransa, Letonya, Bulgaristan ve Kıbrıs Cumhuriyetindeki meslektaşlarımıza okulumuzun ve ülkemizin eğitim sistemini ve çalışmalarını en iyi şekilde aktarmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Aydın’da projeye seçilen tek okul öncesi kurum olduğunu bildiren Çetin, “Kurum olarak camiamızı en iyi şekilde temsil etmek ve en üst seviyede fayda sağlayarak ilçemiz ve bünyesindeki okullarımızın da yaygınlaştırma çalışmalarımız aracığıyla projemize destek olacaklarını ümit ediyorum” dedi.

ZEKA OYUNLARI MERKEZİ AÇILDI

Değişen dünyanın hızlı ve yenilikçi çocuklarını yetiştirdiklerini söyleyen Çetin, eğitim kadrolarının ‘Zeka Oyunları Eğitimi’ aldıklarını belirtti. Okul Aile Birliği ve Okul İdaresinin okulu yeni eğitim dönemine hazırladığını bildiren Çetin, şöyle devam etti:

“Okulumuzun orta alanında bulunan çok amaçlı salonu ‘Zeka Oyunlar Merkezine’ dönüştürerek oyunlar için gerekli materyalleri temin ettik. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Döneminde zeka oyunları doğrultusunda eğitimcilerimiz öğrencilerimizin yeni yaklaşımlarla ve farklı metotlarla eğitim–öğretim almalarını sağlayacaktır.” (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler