Takip Et

SON DAKİKA

"Yükseköğretim Kurumları Tanıtım ve Kariyer Günleri" etkinlikleri başladı

26 Ekim 2016, Çarşamba 17:34

     


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5.'si gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Tanıtım ve Kariyer Günleri etkinlikleri başladı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Forum Aydın'da düzenlediği 6. Geleneksel Yüksek Öğretim Kurumlarını Tanıma ve Kariyer Günleri'nde Aydın'daki 125 okuldan 10 bin 663 öğrenci Türkiye'nin çeşitli illerinde gelen 40 üniversitenin stantlarını gezip bilgi aldı.

Açılışta konuşan Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, lise son sınıftan sonra öğrencilerin üniversite sınavlarına girerek doğru üniversite tercihinde bulunmalarının, onların bir sonraki sosyal ekonomik hayata geçişleri açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Aydın'daki 10 bin 663 öğrencinin, kendi becerilerine ve kendi hayallerine en uygun üniversitenin ilgili bölümlerini seçmek için bu etkinlikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 6 yıldır düzenlediğini anlatan Canavar, "Her geçen gün, bu etkinlikle ilgili katılım ve nitelik bazında gittikçe artan bir ivme olduğuna bizzat şahit oluyorum. Bu değerli çalışmalarından dolayı başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere bütün eğitim camiamızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de konuşmasında, Aydın'da geleneksel bir eğitim etkinliği haline dönüştürdükleri, üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirdikleri Kariyer Günleri etkinliğine 125 özel ve resmi okuldan 10 bin 663 öğrencinin katıldığını, 3 gün boyunca öğretmenlerinin rehberliğinde, okul müdürlerinin denetiminde alana gelerek 40 üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi alacaklarını belirtti.

Töre, şöyle konuştu: "Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu yıl 6.'sını düzenlediğimiz Kariyer Günleri'ni ekim ayında yapmamızın en büyük sebebi, bu yıl 12. sınıfta okuyan 10 bin 663 öğrencimizin yıl boyunca üniversiteleri bir bir tanıyarak, yılmadan, yorulmadan başarıya odaklanmalarıdır. Öğrencilerimizin isteklerini bizzat görerek, sorgulayarak, irdeleyerek bilgi sahibi olmaları ve hayatları boyunca hayalini kurduğu bu mesleğe kısa bir süreç kalmışken bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek hayallerine ulaşmalarını sağlamaktır. Öğrencilerime eğitim süreçlerinde ve bütün hayatları boyunca başarı diliyorum, hepinizin yolu açık olsun. Bizim tüm eğitimcilerin en büyük hedefi sizleri sevdiğiniz bir meslekle buluşturup akademik başarılarınızı istediğiniz şekilde yönlendirmek ve bunun yanı sıra 12 yıl boyunca bizden ve öğretmenlerinizden duyduğunuz değerlere sahip iyi bir insan yetiştirip tıpkı 15 Temmuz'da demokrasisine, cumhuriyetine, ilkesine, bayrağına canını hiçe sayarak sahip çıkan gençlerin ruhunda gençler yetiştirmektir. Sevgili öğrencilerime, eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum."

Açılış sonrasında öğrenciler, üniversitelerin stantlarını inceleyerek bilgi aldı. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler