Takip Et

SON DAKİKA

Öğretmenler Günü İncirliova’da da kutlandı

25 Kasım 2016, Cuma 10:58

     


Tüm Türkiye'de kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, İncirliova’da da kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çelenk koyma töreni ile başlayan kutlama, Gerenkova İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan programla TED Ege Koleji konferans salonunda devam etti.

Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gerenkova Ortaokulu öğretmeni Meltem Küçüktaşçı, “Bir insanı kurtarmak, bir aileyi kurtarmak gibidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum, mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesini engelleyen zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Öğretmen yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur” dedi.

Meslekte 30 yılını geride bırakan Cemal Gürbüz Atik Ortaokulu öğretmeni Melek Atik, geçmişinden kesitler anlatarak duygularını dile getirdi.

İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan ise yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Öğretmenlerimiz, geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi ifa etmektedir. Öğretmenlerimiz; kültürümüzü, değerlerimizi, inançlarımızı geleceğe taşır. Bunun için kültür ve değer aktarıcısıdır. Öğretmen; kısır çekişmelerden uzak duran, aksine gelecek tasavvuru yapan, geleceğe ait ulvi düşüncesi olan kişidir. Geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Yeni ve güçlü Türkiye, bu hedeflere ulaşabilmek için eğitimdeki her türlü yaklaşımı sorgulayarak medeniyetimize ve kültürümüze uygun bir davranış konulması için çaba sarf ediyor.”

Öğrenciler, Öğretmenler Günü'ne özel şiirler okudu.

Programa İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, daire amirleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler