Takip Et

SON DAKİKA

Babalar, babalığın inceliklerini öğreniyor

25 Ocak 2016, Pazartesi 11:28

     


Karacasu Halk Eğitim Merkezi, velilerden gelen yoğun talep üzerine, ‘Babalık’ kursu açtı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) desteklediği, ‘Babalık Destek Programı’ kapsamında 14 hafta sürecek olan kursa, eşleri ve çocukları ile iletişimde sorun yaşayan babalar katılıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sevenler İlköğretim Okulu'nda haftada bir gün, akşamları düzenlene kurs, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cevdet Aydın tarafından veriliyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan babalara, babalık sertifikası verilecek. Kurs öğretmeni Cevdet Aydın, velilerden gelen talep üzerine açtıkları kurs ile babaların da çocuklarının hayatlarına dokunabileceklerinin farkına varmalarını sağlayarak, farkındalık yaratmanın amaçlandığını söyledi.

AİLE İÇİ İLETİŞİM NASIL KURULUR

Eş ve çocuklarla iletişim kurma yollarının öğretildiği kursta, olumlu ya da olumsuz davranışlarının çocuklar üzerindeki etkileri konusu da işlendi.

Okul çağındaki çocukların dersleriyle, yaşantılarıyla daha çok annelerin ilgilendiği, babaların ise işlerinden dolayı uzak kaldığının ifade edildiği kursta, babaların da çocuklarının hayatlarına dokunabileceklerinin farkına varmalarına dikkat çekilirken, çocukların dersleri ile ilgilenme, sorumluluk verme, aile içi iletişim, para ve zamanı kullanmaları konusunda evdekilere nasıl yardımcı olabilecekleri anlatıldı. Kız –erkek çocukları arasında cinsiyet ayrımı yapmamaları, baskıcı, demokratik, tavizkar, aşırı korumacı tutum ve davranışların çocuklar üzerindeki etkileri, demokratik, paylaşımcı, fikirlerin ortak alındığı ortamda yetişen çocukların öz güvenlerinin yerinde ve daha başarılı oldukları da kursun dikkati çeken dersleri arasında yer aldı.

Kursa katılmaktan memnun kalan babalar, kendilerinin yanı sıra eşlerinin ve çocuklarının da bu kursa katılmalarından çok memnun olduğunu söylediler.

ANNELER ÇAĞRILIP, GÖRÜŞLERİ ALINIYOR

15’er kişilik gruplar halinde açılan kursun, 8. ve 10. haftasında anneleri seminere davet ettiklerini söyleyen kurs öğretmeni Cevdet Aydın, “Annelerle konuşup, kursa başladığından bu yana evde bir değişiklik var mı?'' diye soruyoruz. Anneler de çok memnun kaldıklarını, çocukların, babalarıyla olan diyaloglarında olumlu yönde düzelme olduğunu gözlemlediklerini söylüyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Kurs amacına ulaşmış oluyor” diye konuştu.

EVDE HERKES MUTLU

Aydın, “Babalar, kursta öğrendiklerini, evlerinde pratiğe döktüklerinde, en az babalar kadar eş ve çocukların da son derece mutlu olduklarını gördük. Babalardaki olumlu yöndeki değişim ve gelişimden en çok eşleri ve çocukları etkileniyor. Eş ve çocuklar mutlu olunca babalar da mutlu” diyerek, çocukları ile iletişim kurmakta güçlük çeken velilerin, bu kursa mutlaka katılmaları gerektiğini kaydetti.  (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler