Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ öğrencileri 'cayma hakkı' mağduru oldu

24 Aralık 2016, Cumartesi 09:29

     


Adnan Menderes Üniversitesi, okul içinde faaliyet gösteren ve internet üzerinden yabancı dil eğitimi vereceği vaadi ile sözleşme imzalatan Galata Kitap ile öğrenciler arasında yaşanan 'cayma hakkı' konusundaki anlaşmazlıkla çalkalanıyor. Kitabevinin oyalama ile yasanın tanıdığı 'cayma hakkının' kullanma süresini geçirterek bu hakkı kullandırmadığını ve para istediğini söyleyen öğrenciler, üniversite içinde kandırıldıklarını söylediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Galata Kitap’ın kendilerini mağdur ettiklerini söyleyen Gamze Kamalı, “Bana alel acele imza attırdılar. Belgeye imza attığımızda 'Cayma belgesini aldım' diye yazıyormuş. Ben hiç dikkat etmedim. Bana verdikleri sadece sözleşme belgesi ve kurs ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir kağıt. Bize, imza attığımızda 14 gün içinde cayma hakkı olduğunu söylediler. 14 gün geçmeden iptal etmek istedim ama verdikleri arasında 'cayma belgesi' yoktu. İlgili yerleri aradığımda, bana 'Size belge göndereceğiz, endişelenecek bir durum yok” dediler. Hemen hemen her gün aradım. Ses kayıtları duruyorsa gerçekler ortaya çıkacaktır. Ama onlar her seferinde 'Göndereceğiz' deyip günü geçirdiler” dedi.

“20’DEN FAZLA ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDUK”

Kendisi gibi daha birçok arkadaşının mağdur olduğunu söyleyen Kamalı sözlerine şöyle devam etti: “Benim gibi farklı fakültelerden mağdur olan öğrenciler var. Hepimize aynı belge üzerinden farklı ücret talep etmişler. Bana bin 440 TL borcum olduğunu söylediler. Başka bir arkadaşıma 2 bin 880 TL borç çıkardılar. En son aradığımda 14 gün içinde iptal etmek istememe rağmen bin 440 TL’yi ödemem gerektiğini söylediler. Benim onları yanlış anladığımı sayalım, aynı anda 20’den fazla öğrencide mi yanlış anladı? Ablam benim için gerekli yeri aradı ablama, “850 TL’yi ödeyin, avukat masrafları sizden, borcu kapatalım” dediler. Bir daha aradık 'Bin TL yapalım, borcu ödeyin' dediler. Güvenmediğimiz için borcu ödemedik. Arkadaşlar, rektörlüğe, polise, tüketici haklarına gitti fakat bir sonuç yok.”

“AYLIK OLARAK FAİZ BİNİYOR DEDİLER”

Aynı durumdan mağdur olduğunu söyleyen Sabri Çağrı, “Beni aradılar, aylık olarak faiz biniyor” dediler. O yüzden ben bir taksidini ödedim. İlk olarak 2 bin 280 TL borç çıkardılar. Sonra aradılar 'Yanlış oldu, sizin borcunuz bin 440 TL' dediler. Herkese ayrı borç çıkardılar. Bir arkadaşımızı aramışlar, 'Aylık yüzde 10 indirim yapalım' demişler” diye konuştu.

"15 GÜN İÇİNDE BİLGİ VERMEK İÇİN ARAYACAĞIZ DEDİLER”

Kitabevi görevlilerinin 15 gün içinde arayıp bilgi vereceklerini söylediklerini fakat aramadıklarını idea eden Sedat Bahadır, “Satıcı kadın 15 gün içinde arayacağını söylemişti. Okul içinde oldukları için güvendim ama aramadılar. Sonra ben aradığımda 15 gün içinde yazılı olarak itiraz etmem gerektiğini öğrendim . İtiraz etmediğim için parayı ödemem gerektiğini söylediler. Geçen gün beni aradılar, ilk taksit tarihinde hepsini ödeyebileceksem borcu, 2 bin 400 TL’den 2 bin TL’ye indireceklerini söylediler. Ben 'Yapamam' deyince bin 950 TL’ye indireceklerini söylediler” diye konuştu.

“14 GÜN CAYMA SÜRENİZ VAR DEDİLER”

14 gün cayma süresi olduğu için imza attığını söyleyen Ezgi Gökduman şöyle konuştu: “Okulumuza geldiklerinde bize '14 gün içinde cayma süreniz var' dediler ve 100 TL ödersiniz diye beni ikna ettiler, ben de imzaladım. Sözleşmeyi okumadan 'Biz sizi arayacağız, iptal etmek isterseniz biz sizi arıyoruz, iptal etmesi bu kadar kolay' dediler, biz de imzaladık. Ama 2 bin 400 TL imzalamışız. 'İki tane kurs İngilizce ve Rusça, diğeri bedava' dediler. Aradığımız zaman 'İptal edilmiyor' dendi, avukatla konuşmak için numaralarını verdiler. 'Biz mağduruz, ailemiz bilmiyor' dedikten sonra avukatla konuştuk, “Size yapabileceğim bin 300 TL. Bir hafta süreniz var” dedi. Sonra biraz daha düşürdü 'Bin 50 TL’ye kapatırız, PTT’den ödenecek. Biz de sözleşmeyi iptal edeceğiz' dedi. 'Öğrenciyiz, ailemiz bilmiyor' deyince 'Pazartesi yarısını, cuma yarısını ödeyin, başka bir şey yapamayız' dendi. Parayı bulamadığımız için de ödeyemedik. Geçenlerde aradılar bin 900 TL peşin kapatırız borcunuz dendi.” (KIYMET SARIYILDIZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler